2
Mayıs
2024
Perşembe
ISPARTA

Isparta'da 100 kişiye iş imkanı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı Turizm Eğitim Merkezleri’nde (TUREM) düzenlenecek "Turizm İşletmeleri Personel Yetiştirme Temel Eğitim Kursları"nın Seçme sınavları 16-17-18 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Sınavı kazanan kursiyerler kurslarda başarılı oldukları taktirde Turizm Belgeli işletmelere yerleştirilebilecek.
Kültür ve Turizm İl Müdürü Durmuş Erkorkmaz, Isparta’da 1998 yılında açılan TUREM’den bugüne kadar 400 kişiye iş imkanı sağlandığını kaydetti. Ispartalı gençlerin sınavlara katılması gerektiğine değinen Erkorkmaz, "Bu yıl Isparta’dan kurslara 100 kişi alınacak. 30 hafta sürecek kurslara katılan ve başarılı olanlara belge verilecek. Daha sonra bu kişiler Turizm Belgeli işletmelere yerleştirilecek. Buraya katılan herkes işe yerleştiriliyor" dedi. Kurslara, gerçekten içinde turizm sektöründe çalışma hevesi olan kişilerin katılması gerektiğini vurgulayan Kültür ve Turizm İl Müdürü Durmuş Erkorkmaz, "Bu kurslara müracaat edecek kişilerin mutlaka içinde istek olması gerekmektedir. Yoksa burada başarılı olmanın imkanı yok. Buradan çıkan ve başarılı olan herkes yüzde yüz işe yerleştirilecek" diye konuştu.
Bu arada, Burdur Turizm Eğitim Merkezi’nde yiyecek ve içecek servisi, kat hizmetleri, yiyecek üretim branşlarında, Alaçatı Turizm Aşçılık Merkezi’nde ise, yiyecek ve içecek servisi ile yiyecek üretimi branşlarında, diğer eğitim merkezlerinde de ön büro, yiyecek ve içecek servisi, kat hizmetleri, yiyecek üretimi branşlarında kurslar açılacak. 30 hafta süreli kurslar, yatılı ve gündüzlü olarak düzenlenecek, kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere, "Başarı Belgesi" verilecek.
ISPARTA - İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2004 Çarşamba 00:48:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?