30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Isparta’da 18 apartmana ceza

ISPARTA’DA 18 APARTMANA CEZA

Isparta Belediyesi, Mahalli Çevre Kurulu karalarına uymayan 16 apartman yönetimine yakın hatalarından, 2 apartman yönetimine de kalorifer temizliğinin ehliyetsiz kişilerce yapılmasından dolayı ceza kesti.

Isparta Belediye Zabıta Müdürü İsmail Cemil Aydoğdu, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’nde hava kirliliği konulu toplantıda bugüne kadar yapılan çalışmalara ilişkin bilgileri aktardı. Isparta’ya 150 ton kaçak kömürün girdiğini ve bunu şehir dışına naklettiklerini belirten Aydoğdu, Mahalli Çevre Kurulu’nun kararlarında asla taviz verilmediğini söyledi.

18 apartmanın yöneticisi ile kalorifer yakımını yapan veya temizleyenler olmak üzere 36 kişiye cezai işlem uygulandığını belirten Aydoğdu, “Belediye olarak diğer kurumlarla koordineli çalışmaya devam ediyoruz. Mahalli Çevre Kurulu karalarını Çevre ve Orman İl Müdürümüzle beraber ortaklaşa yürüterek çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu doğrultuda iyi sonuçların alınması bizleri sevindirdi. Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız, kesinlikle hava kirliliği denetleme konusunda taviz verilmeyeceğinin talimatını verdi. Bu doğrultuda disiplin edilmiş bir ekiple çalışıyoruz. 16 apartmana yakım hatalarından dolayı işlem yapıldı. Zabıta Yönetmenliğine göre, apartman yöneticisine ve yakıcıya toplam 280’ar TL para cezası kesildi. 2 apartmana ise ehliyetsiz kişiler tarafından kalorifer temizliği yapıldığı tehlikeye sebebiyet verdiği için zabıt tanzim edildi. Bunlar için de 140’ar, toplamda 280’ar TL ceza kesildi. Bu konuda uyarılarımız devam ediyor. 13 apartmana uyarı yapıldı, aynı hataları tekrarladıkları takdirde cezai işlem uygulanacak” dedi.

Isparta’da kömür Analiz Laboratuvarı’nın kurulduğunu dile getiren Zabıta Müdürü Aydoğdu, ilk analizlerin 10 gün içinde yapılacağını ve sonuçların değerlendirileceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 17:04:05
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 17:13:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?