30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Isparta’da 19 mayıs coşkusu

ISPARTA’DA 19 MAYIS COŞKUSU

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Isparta’da da coşku ile kutlandı

Isparta’da kutlamalar Hükümet Meydanı’nında Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından tören Atatürk Stadyumu’nda devam etti. Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Garnizon Komutanı Mehmet Şahingöz, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Milli Eğitim İl Müdürü Tacettin Yılmaz yaptı.

Gençlere seslenen Yılmaz, “İnanıyorum ki sizler, o büyük insanın bu ülkeye bu ülkenin insanlarına, gençlerine duyduğu umudu boşa çıkarmayacaksınız. İnançla, azimle, umutla çalışarak gelecek kuşaklara aydınlık bir gelecek ve değerli bir miras bırakan Atatürk’ün ve onun kuşağının tutuşturduğu meşale elden ele taşınarak bugünlere geldi. Şimdi sizlere düşen bu meşaleyi daha da uzak mesafelere taşımak ve ülkemizi ileri götürmektir. Türkiye’yi bilimde, teknolojide, sanatta, sporda, edebiyatta, Atatürk’ün özlemini duyduğu başarılarla taçlandırmaktır” diye konuştu.

Yılmaz’ın konuşmasının ardından Atatürk’ün Gençliğe Hitabı ve Gençliğin Ata’ya Cevabı okundu. Stadyumdaki tören gençlerin sergiledikleri performansla son buldu.

ISPARTA’DA 19 MAYIS COŞKUSU
ISPARTA’DA 19 MAYIS COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2010 Çarşamba 12:48:05
Güncelleme :20 Mayıs 2010 Perşembe 11:33:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?