2
Mayıs
2024
Perşembe
ISPARTA

Isparta'da 21 bin Yeşil Kart iptal edildi

Isparta Valiliği tarafından oluşturulan Yeşil Kart Komisyonu'nun çalışmalarında, 27 bin Yeşil Kart sahibinden 21 bininin, şartlara uygun olmadıkları halde Yeşil Kart aldıkları belirlendi. Şartlara uygun olmayan 21 bin Yeşil Kart iptal edildi.
İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Mehmet Cantürk, Yeşil Kartlar'ın güncelleştirilmesi konusunda son noktaya gelindiğini belirterek, yüzde 95 oranında güncelleme yapıldığını kaydetti. Cantürk, Yeşil Kart sahibi 27 bin kişinin, İl Sağlık Müdürlüğü, Bayındırlık, Milli Eğitim ve Tarım İl Müdürlüğü ile Defterdarlık temsilcilerinden oluşan komisyon tarafından incelemeye alındığını belirtti. Söz konusu komisyonun, Yeşil Kart sahiplerinin bizzat evlerine giderek çeşitli incelemelerde bulunduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Mehmet Cantürk, araştırmalar neticesinde 21 bin kişinin Yeşil Kartı'nın iptal edildiğini vurguladı. Cantürk, Isparta'da şu an itibariyle 8 bin Yeşil Kartlı olduğunu, güncelleme çalışması sonucunda bu sayının 9 bine kadar çıkmasının beklendiğini vurguladı.
Öte yandan Yeşil Kartı iptal edilenler arasında, evi ve arabası olan varlıklı kişilerin de bulunduğunu vurgulayan Cantürk, bundan böyle bu tür kişilere Yeşil Kart verilmesinin mümkün olmadığını sözlerine ekledi.
ESİN ŞAHİN - ISPARTA (İHA)
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2004 Salı 19:38:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?