4
Mayıs
2024
Cumartesi
ISPARTA

Isparta'da bayram var

Isparta’da, Orman Haftası ve Ağaç Bayramı dolayısıyla düzenlenen törende 2 bin adet fidan dikildi.

Gölcük Tabiat Park Alanı’ndaki Isparta Kent Ormanı’nda düzenlenen fidan dikim törenine Isparta Valisi İsa Parlak, Jandarma Komutanı Kıdemli Jandarma Albay Akın Akçal, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, Orman Bölge Müdürü İrfan Nacakçı, Çevre ve Orman İl Müdürü Tayfun Büyükküpççü ve çok sayıda daire müdürü ile öğrenci katıldı.

Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende bir konuşma yapan Orman Bölge Müdürü İrfan Nacakçı, Mersin’de Türk bayrağına yapılan saldırıyı şiddetle kınayarak, "Bu millet tarih boyunca bayrağını çiğnetmemiştir, bundan sonra da çiğnetmeyecektir" dedi. Nacakçı’nın sözleri törene katılanlar tarafından alkışlandı. Isparta’nın yeşillik alan bakımından en iyi iller arasında olduğunu kaydeden Nacakçı, buna karşın Isparta’da verimsiz orman alanının fazla olduğunu söyledi. Nacakçı, yangınla mücadelede ise Isparta’nın en iyi bölge olduğunun altını çizdi.

"Ağaç kesmek baş kesmektir" diyerek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Hasan Balaman, belediye olarak gelecek nesillere yeşil bir Isparta bırakmak için mücadele ettiklerini vurguladı. Bu yıl 60 bin akasya fidanı dikildiğini, 50 bin adet de gül fidanı dikileceğini açıklayan Başkan Balaman, öğrenci ve öğretmenlerden kullanılmış kağıtları atmamalarını isteyerek, "Kullanılmış kağıt çöp değildir" dedi.

Isparta Valisi İsa Parlak ise, ilde yeşili olmayan alan kalmadığını kaydederek, "Çevre ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri geçen yıl 3 milyon 500 bin adet, bu yıl ise 2 milyon adet fidan dikme hedefinde olduğunu söyledi. Bu yıl neden rakam düşük diye sorduğumda ise Isparta’da fidan dikilecek alanın azaldığını söyledi. Bu son derece sevindirici. Isparta yeşile son derece önem veriyor. Ülkemiz üzerindeki varlıkları sevelim. Bunu yaparsak tabiat bize karşılığını fazlasıyla verecektir" diye konuştu.

Öğrencilerin ağaç üzerine yazdıkları şiirlerin okunması ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası İlköğretim Okulu öğrencilerinin sunduğu halk oyunları gösterilerinin ardından fidan dikimine geçildi. Öğrenciler ve davetliler toplam 2 bin adet sedir ağacı fidanı dikti.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mart 2005 Pazartesi 14:40:31
Güncelleme :14 Nisan 2005 Perşembe 17:28:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?