5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Isparta'da Cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyetin kuruluşunun 85. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Isparta’da da coşkuyla kutlandı.

Kutlamalarda ilk olarak saat 09.00’da Vali Şemsettin Uzun, Valilik Toplantı Salonu’nda tebrikleri kabul etti. Ardından Vali Uzun ile birlikte Garnizon Komutanı Tuğgeneral Enver Topuz ve Belediye Başkanı Hasan Balaman, halkın bayramını kutladı ve protokol yerini aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Fevzipaşa İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi sunuldu. Cumhuriyetin 85. yılı kutlama konuşmasını Vali Şemsettin Uzun yaptı. Coşkulu bir konuşma yapan Uzun, “Bu coğrafya için hiçbir millete nasip olmayan bir bedel ödedik. Türkiye’nin birliğinden, güçlenmesinden rahatsız olanlar terörü destekliyor. Onlara ‘bu yanlıştan vazgeçin’ diyorum” dedi.

Vali Uzun’un konuşmasının ardından, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Şiirlerin okunduğu kutlamalarda resmi geçit töreni yapıldı. Törene 60 okuldan yaklaşık 5 bin idareci ve öğrenci katılırken, bir çok kurum ve kuruluşta araçlarıyla törene renk kattı.

Büyüklü küçüklü bayram alanını dolduran vatandaşlar ellerinde Türk bayrağı ile coşku yaşarken, vatandaşların askerin geçişi sırasında alkışları hiç susmadı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 16:41:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?