5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Isparta'da Kosovalı konuklar

KOSOVALI BAKANLAR ISPARTA’DA

SDÜ Balkan Ülkeleri İşbirliği Koordinatörlüğü’nün bölgede yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde, üniversitenin misafiri olarak Kosova Cumhuriyeti Tarım Orman ve Kırsal Gelişme Bakanı Dr. İdriz Vehapi, Bakan Yardımcısı Fikrim Damka ve beraberindeki heyet görüşmelerde bulunmak üzere Isparta’ya geldi

İlk olarak Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar’ı ziyaret ile başlayan görüşmelere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Koyuncu ve SDÜ Balkan Ülkeleri İşbirliği Koordinatörü Prof. Dr. Mesut Akgül de katıldı.

Balkan ülkeleri ile sıcak ilişkilerinin olduğunu ve kardeş ülke Kosova Cumhuriyeti ile her türlü işbirliğine açık olduklarını belirten Rektör Baydar, bu konuda gayretlerinin devam ettiğini, bölge ülkeleri ile Kosova Cumhuriyeti’nin kendilerinden talep edeceği her türlü maddi ve manevi desteğe hazır olduklarını belirtti.

Kosova Tarım, Orman ve Kırsal Kalkınma Bakanı Dr. İdriz Vehapi, Kosova ile Türkiye arasında çok özel bir dostluk olduğunu, Türkiye’nin kurumlarının en zor günlerinde sürekli yanlarında olduğunu belirtti.

Görüşmede, tarım başta olmak üzere ihtiyaç duyulan tüm alanlarda eğitim ve araştırma desteğinin verilmesi konusunda mutabakat sağlandı. Konuk heyet ziyaret, ilk gününde merkez laboratuarı, Ün-Süt işletmesi, Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Ziraat Fakültesi, Orman Fakültesi ve çiftlik birimlerinde incelemelerde bulundu.

KOSOVALI BAKANLAR ISPARTA’DA
İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2009 Salı 14:23:00
Güncelleme :13 Ekim 2009 Salı 16:43:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?