5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Isparta'da kuduz alarmı!

Isparta Tarım İl Müdürü Mücahit Yeşil, merkez ilçe Beldibi Mevkii’nde bir işletmede ve Gölcük Tabiat Parkı’nda ölen hayvanlarda kuduz hastalığı tespit edildiğini açıkladı. Yeşil, gereken tedbirlerin alındığını belirtti.

Kuduz hastalığının, insanları da etkileyen dünyadaki en önemli hastalıklardan biri olduğunu bildiren Isparta Tarım İl Müdürü Mücahit Yeşil, bölgede gereken tüm tedbirlerin alındığını ifade etti.

Hastalığın şuur kaybı, huzursuzluk ve felç gibi semptomlar ile kendini gösterdiğini bildiren Yeşil, “Semptomlar geliştiğinde hastalık dönüşümsüzdür hem hayvan hem de insanlarda ölümle sonuçlanır. Hastalık Antartika kıtası hariç dünyanın her yerinde görülmekledir. Hastalık ülkemizde köpekler ve son yıllarda da tilkiler vasıtasıyla yayılmaktadır” dedi.

Evcil hayvan kaynaklı kuduz vakalarının gelişmiş ülkelerde büyük kısmında yok edildiğini de sözlerine ekleyen Yeşil, “Kuduz hastalığında genel kural olarak bütün memeli hayvanlar duyarlı olduğundan ve insanların ölüm riski alabileceği nedeniyle önem taşıyor” şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2009 Salı 12:37:45
Güncelleme :21 Temmuz 2009 Salı 12:45:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?