5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Isparta'da olaylı maç

TFF 3. Lig 2. Grup'ta Ispartaspor ile Göztepe arasında oynanan ve 2-1 Ispartaspor'un kazandığı karşılaşmada Göztepe taraftarları ile polis arasında arbede yaşandı. 

Isparta Atatürk Stadı'nda Ispartaspor ile Göztepe arasında oynanan maçta Ispartasporlu taraftarların stada astıkları '83 yıllık efsane Göztepe, döndü kestaneye' pankartı Göztepe taraftarlarını çılgına çevirdi. Pankartın indirilmesini isteyen öfkeli Göztepe taraftarlarına, polis müdahale etti. Polis, olayları önlemek için güç kullanmak zorunda kaldı. Vali Şemsettin Uzun, Göztepe Kulübü Başkanı İsmail Hakkı Gül'den taraftarları sakinleştirmesini istedi. Başkan Gül'ün bu çağrıya duyarsız kalmasına  sinirlenen Vali Uzun ile Gül arasında tartışma yaşandı. Tartışma üzerine Göztepe Başkanı Gül, sivil polisler tarafından stattan uzaklaştırıldı. Polis ile Göztepe taraftarları arasında yaşanan arbedede bir emniyet mensubu kolundan yaralanırken, yaralı polis memuru hastaneye kaldırıldı. Olaylarda Göztepeli 3 taraftar, polis tarafından gözaltına alındı. Olaylarda iki Göztepeli taraftarın yaralandığı öğrenildi. Göztepe Teknik Direktörü Mustafa Fedai de, hakem Bülent Çenet ve polis memurlarına yönelik  davranışlarından dolayı gözaltına alındı. 

Karşılaşma sonunda ise Ispartasporlu yöneticiler ile Göztepeli futbolcular arasında arbede yaşandı. Ispartaspor yönetim kurulu üyesi Mustafa Özsavlı, Göztepeli bazı futbolculardan kendisini yumrukladığı gerekçesiyle şikayetçi oldu. 5-6 futbolcunun kendisine saldırdığını dile getiren Özsavlı'nın şikayeti üzerine saldırgan futbolcuların belirlenmesi için Göztepeli futbolcular karakola götürüldü.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 06:48:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ramazan IP: 88.250.36.xxx Tarih : 27.10.2008 13:33:23

ben 32 gençlik olarak tüm ısparta spor taraftarları nı takıma verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum takımımıza başarılar dilerim