2
Mayıs
2024
Perşembe
ISPARTA

Isparta'da protestolu Paskalya kutlaması

Isparta İncil Kilisesi tarafından organize edilen Paskalya Bayramı kutlamaları Otel Bolat'ta yapıldı. Kutlamalar sırasında Isparta Sivil Toplum Hareketi tarafından Paskalya Bayramı kutlamaları ve Isparta'da yapıldığı iddia edilen misyonerlik çalışmaları protesto edildi.


Paskalya Bayramı'na Ankara, Konya, Denizli, Antalya ve Isparta'da bulunan İncil Kiliseleri'nden katılım oldu. Paskalya Bayramı kutlamaları ve protesto eylemi dolayısıyla geniş güvenlik önlemleri alındı.


Ayin öncesi, açılış konuşmasını yapan Isparta İncil Kilisesi üyesi ve ayinin yöneticisi Hanspeter Tiefenbach, kutlamalara ilişkin tepkiler sonrasında kendilerine kapılarını açan Otel Bolat yetkililerine teşekkür etti. Hanspeter Tiefenbach, "Zaman zaman korkmaya başladık acaba Mesih kutlamaları gerçekten yapılıyor mu diye? Çünkü son haftalarda değişik yönlerden tepkiler geldiğini duyduk. Bize kapılarını açan Otel Bolat yetkililerine teşekkür ediyoruz. İsa Mesih gerçekten çok acı çekti. Olay bununla bitmedi. İsa Mesih dirildi. O yüzden bu toplantıyı yapmayı uygun gördük" diye konuştu.


Ardından koro eşliğinde ilahiler söylendi, İncil'den duaların okunduğu program ABD'den gelen Arizona Everet topluluğunun konseri ile son buldu.

PASKALYA BAYRAMI PROTESTOLARA NEDEN OLDU


Kutlamalar devam ederken, Türk Ocakları Isparta Şubesi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türk-İş ve Türkiye Kamu-Sen ile Yör-Türk Vakfı'nın yer aldığı Isparta Sivil Toplum Hareketi üyeleri, Kaymakkapı Meydanı'nda kutlamaları protesto etti. Isparta'da misyonerlik faaliyetlerine karşı vatandaşları uyaran Isparta Sivil Toplum Hareketi üyeleri, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı.
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim görevlisi Bilal Duman yaptığı açıklamada, Türkiye'de dağıtılan İncil sayısının 8 milyonu bulduğunu ifade etti. Duman, "Bunların ilk hedefleri, halkın bilincindeki ulus devlet bilincini ve milli kimliği yıpratmak. Bunun için para harcamaktan kaçınmıyor, yardım üstüne yardım dağıtıyor, sıcak yaklaşıyor, Hristiyanlık teklif ediyorlar. Türkiye sahipsiz değildir. Şu saatlerde daha önce Isparta Oteli'nde yapılacağı duyurulan Paskalya etkinlikleri Otel Bolat'ta gerçekleştirilmektedir. Yüzde 99'u Müslüman olan bu ülkede dış ve iç destekli bu misyonerlik kokan faaliyetleri nefretle kınıyoruz" diye konuştu.


Duman, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in Heybeliada'daki Ruhban Okulu ile ilgili olarak, 'oradan yetişecek papazlar da bizim vatandaşımız değil mi? ve 100 papaz yetişse ne olur' söylemlerine de tepki gösterdi.


Bilal Duman'ın konuşması sırasında vatandaşlar zaman zaman 'misyoner ajanlar Isparta'dan defol' şeklinde slogan attılar.

ESİN ŞAHİN - ISPARTA (İHA)
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2004 Pazar 19:39:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?