4
Mayıs
2024
Cumartesi
ISPARTA

Isparta'da suç oranı arttı

Isparta’da 2004 yılında mala karşı işlenen suçlarda azalma görülürken, şahsa karşı işlenen suçlarda artış gözlendi. Isparta İl Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, bu suçların artmasındaki en önemli nedenin maddi sıkıntı olduğunu belirtti.

İstatistiklere göre 2004 yılında Isparta genelinde şahsa karşı 950, mala karşı ise 476 suç işlendi. 2004 yılında mala karşı işlenen suçlarda bir önceki yıla göre yüzde 12 oranında azalma, şahsa karşı işlenen suçlarda ise yüzde 7 oranında artış meydana geldi. Şahsa karşı işlenen suçların aile fertlerine kötü muamele, hakaret, sövme, müstehcen hareketler, fuhuş, intihara teşebbüs ve kumar gibi olaylar olduğu belirtildi.

Suç oranındaki artışın maddi sıkıntıdan kaynaklandığını belirten İl Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, "İlimiz kırsal alanlardan göç alan bir şehir. Bu nedenle yerleşim yerlerinin genişlemesi, düzensiz şehirleşme, göç eden bu vatandaşlarımızın geçim zorluğuna düşmeleri nedeniyle alkol ve uyuşturucuya yönelmeler, emeksiz para kazanma arzusuyla şans ve talih oyunlarına rağbet edilmesi, eski husumet ve kan davalarının devam etmesi, vatandaşların namus ve manevi mefhumlarına önem vermesi suç işlenmesinde etkin olmaktadır. Bu suçların artmasındaki başlıca sebep geçime dayalı maddi sıkıntıdır" dedi.

İl Emniyet Müdürü Seyhan, polis-halk ilişkisinin ön planda tutularak Isparta’nın huzurlu ve yaşanabilir bir şehir olması gayreti içinde olduklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2005 Pazartesi 16:26:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?