5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Isparta’da Tarım Fuarı açıldı

ISPARTA’DA TARIM FUARI AÇILDI

Isparta Ticaret Borsası tarafından düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarı Süleyman Demirel Sergi ve Kongre Sarayı’nda açıldı.

Isparta Ticaret Borsası tarafından düzenlenen Tarım ve Hayvancılık Fuarının açılışına Vali Ali Haydar Öner, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ITSO Başkan Vekili Şükrü Başdeğirmen, BAGEV Başkanı ve Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, İl Genel Meclisi Başkanı Kadir Dal, daire müdürleri, meslek örgütleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, 2005’de ilkini düzenledikleri Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın 5 yılda çok önemli mesafeler kat ettiğini söyledi.

Adar, Isparta’nın tarımda ‘ben de varım’ deyip, bölgede bugün başarı ile uygulanan turnike modeli tarımsal üretimin olmazsa olmaz parçalarından birisi haline geldiğini kaydetti.

Vali Ali Haydar Öner ise Isparta’nın tarımsal anlamda imkanların cömertçe verildiği bir bölgede yer aldığını söyledi. Bu imkanların insan gücü ile desteklenmesinin büyük önemi olduğunu da belirten Öner, Isparta Ticaret Borsası’nın Yayla Şartlarında Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile çok önemli bir görevi yerine getirdiğini söyledi. Isparta’nın 550 bin ton elma üretimi, gülyağı üretimi ve ihraç kalitesindeki kiraz üretimi ile tarımsal iddiasını kanıtlayan bir il olduğunu belirten Öner, “Isparta sanayideki istihdam eksikliğini tarımla kapayan bir ildir. Isparta’da üretilen ürünler pazar bulmakta zorlanmıyor. Daha çok ürün olsa daha fazla pazar bulacağından da hiçbir şüphe taşımıyorum” dedi.

Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nın açılışını Vali Öner, Belediye Başkanı Günaydın ile Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar birlikte yaptı.

ISPARTA’DA TARIM FUARI AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 16:09:02
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 16:24:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?