7
Mayıs
2024
Salı
ISPARTA

Isparta'da toplu mezar skandalı!

Isparta'da meydana gelen ve 57 kişinin öldüğü uçak kazasının ardından toplu mezar kazıldığı ortaya çıktı.

Kazılan mezarlara sadece 2 kişi defnedildi.

İstanbul -Isparta seferini yapan bir uçağın düşmesinden sonra Isparta Asri Mezarlığı'nda toplu mezar kazıldığı ortaya çıktı. Belediye ekipleri tarafından yaşanan felaket sonrası hazırlık için kazılan toplu mezarlar boş kaldı.

Isparta esnafından Tevfik Büyükçaylı ve Mehmet Zengin'in cenazeleri kazılan bu mezarlara defnedildi. Diğer cenaze sahiplerinin toplu mezara değil kendi aile kabristanlarına yakınlarını defnetmek istediği öğrenildi.

Mezarların kaza sonrasında ölü sayısının çok olması üzerine tedbir amaçlı kazıldığı iddia edildi.

Toplu mezarlara bazı ailelerin tepki gösterdiğini belirten Mimar Mehmet Fidan, "Uçak kazasından sonra buraya 33 mezar kazılmış. Bazı cenaze sahipleri de, 'Burada soykırım mı yapıldı da toplu mezar kazıldı? Bu yaşanan bir felakettir. Biz ailelerimizin yanına defnetmek istiyoruz' demişler. Yetkililer bu mezarları uçak kazasının büyük ve ölenlerin çok olması nedeniyle hazırlık için çok sayıda kazmış olabilirler" dedi.

Toplu mezarı gördüğünde çok şaşırdığını söyleyen Ali Osman Ün ise, "Uçak kazasından sonra buraya çok sayıda mezar kazmışlar. Yaşanan felaket sonrasında böyle bir çalışma yapılmış olabilir" diye konuştu.

Toplu mezar görüntüsü, Isparta'da yaşanan acıyı bir kez daha gözler önüne sererken, kazada ölenlerin yakınlarının bu manzara karşısında üzüldüğü görüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2007 Pazartesi 18:15:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?