5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Isparta'da yeni sektör kilimcilik

Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, yok olmaya yüz tutan halıcılığa alternatif olabilecek dokumacılığın diğer bir dalı olan kilimciliği hayata geçirdi. 

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Halıcılık Meslek Yüksekokulu ve Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim görevlileri ve öğrencilerinin de destek verdiği proje, Halı Sarayı bodrum katında açılan atölyelerde başladı. İşsizliğe önemli ölçüde yarar sağlayacaklarına inandıklarını belirten Belediye Başkanı Hasan Balaman, "Dokumacılık alanında önemli bir yeri olan Isparta'da kilimcilik sektörünün de önemli bir gelişme sağlayacağına inanıyorum. 

İlk başlangıçta 100 dolayında dokuma işçisinin istihdam edilebileceği bir atölye oluşturduk. Bu sayıyı ihtiyaca göre yeni açacağımız tezghlarla birlikte 200'e çıkarmayı hedefliyoruz. İş arayan hanım kardeşlerimizin bu sektörde görev almak istemeleri halinde Belediyemiz AK Masa birimine başvurmaları yeterli olacaktır. Ben tüm hanım kardeşlerimizi kilim dokuma işine davet ediyorum" dedi. 

SDÜ öğrencilerinin de bu atölyelerde ihtisas gördüğünü, işçi çalıştırılan bir yer olması nedeniyle de istihdam oluşturulduğunu kaydeden Balaman, yeni atölyenin istihdam ve ihtisas sahası olduğunu vurguladı.

SDÜ Halıcılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri de, yeni açılan atölyelerin kendileri için bir uygulama alanı olduğunu ve teorik olarak aldıkları dersleri pratikte uygulama fırsatı bulduklarını belirterek, "Model çizim, çözgü, dokuma alanlarında ayrı ayrı safhalarda eğitime devam ediyoruz. Gerçekten bizim için çok önemli bir yer oldu. Belediye Başkanımıza bu fırsatı tanımasından ötürü teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 

Kilim atölyelerinde istihdam edilen bayan işçiler, aile ekonomisine katkı sağlayabilmek amacıyla başladıkları bu işten oldukça memnun olduklarını belirterek, iş arayan bayanların mutlaka bu işi denemeleri gerektiğini söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2006 Cumartesi 18:22:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?