5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Isparta'dan hükümete rapor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 5.Ticaret ve Sanayi Şurası'nda katılan Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüseyin Koç, bölgenin sorunlarını Başbakan Yardımcısı Nazım Erken'e iletti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen 5. Ticaret ve Sanayi Şurası'nda bölgenin sorunları iş dünyası ve hükümet üyelerine aktarıldı.

Antalya, Isparta ve Burdur illerinin sorun ve çözüm önerilerini ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç bir rapor ile dile getirdi. Bölge oda ve borsalarınca hazırlanarak Kaçıkoç'a sunulan raporda tarım, turizm, sanayi, ticaret, ulaşım, altyapı ve enerji sektörlerinde bölgenin 56 talebine dikkat çekildi.

Gündeme getirilen bölgesel sorunlar arasında tarımın stratejik sektöre olarak ilan edilmesi istendi. Isparta Havaalanı'nın çalışır hale getirilmesi, Burdur'a 2. Organize Sanayi Bölgesi yapılması, Yalvaç OSB'sinin tamamlanması, Isparta'ya yat ve gemicilik alanında özel teşvik verilmesi, Antalya bölgesine yeni yatırımlar için yer tahsisi yapılmaması bölgenin en önemli sorunları ve önerileri olarak hükümete iletildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 17:48:22
Güncelleme :23 Kasım 2008 Pazar 17:56:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?