30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Isparta’dan Pakistan’a 850 bin TL

ISPARTA’DAN PAKİSTAN’A 850 BİN TL

Isparta Müftüsü Mehmet Emin Avcı, sel felaketi ile karşı karşıya kalan Pakistan için cami cemaatinden 742 bin, Müftülük personelinden 50 bin TL olmak üzere şuana kadar 850 bin TL’ye yakın destek sağladıklarını belirterek,“Yardımlarımız kampanya sonuna kadar artarak devam edecek” dedi.

Pakistan’ın Kurtuluş Savaşı’nda Türkiye’nin yanında yer alarak Türklere gereken her türlü desteği verdiğinin altını çizen İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Isparta’dan 850 bin TL yardım toplandığını açıkladı. Avcı, “Böylesine bir felaketle karşı karşıya kalan dost ülke insanları için Türkiye olarak duyarsız kalamazdık. Zaten öyle de oldu ve ülke genelinde birçok yardım kampanyası açıldı. Valiliğimizin açmış olduğu kampanya çerçevesinde şu ana kadar üç defa cami cemaatimizin yardımlarına başvurduk. İlimiz genelindeki bu yardımların birincisinde 267 bin 088 TL, ikincisinde 275 bin 039 TL yardım topladık. Üçüncü defada ise yaklaşık 200 bin TL toplandı” dedi.

Müftülük personelinin de bu konuda destek verdiğini ifade eden Isparta Müftüsü Mehmet Emin Avcı, “Şu ana kadar personelimizden 50 bine TL’ye yakın para toplanmış durumda. Gerek personelimiz gerek diğer destek ve yardımlarımız kampanyanın sona ereceği 24 Eylül’e kadar devam edecektir. Çünkü, Pakistan bizim dost ülkemiz. Orada sel felaketinden dolayı şu anda ilaç,yiyecek,giyecek,ev, su yok. Onların bu kötü gününde yanında olmamız gerekiyor. Çünkü onlar Kurtuluş Savaşı’nda her zaman yanımızda oldu. Pakistanlı kadınlar kollarındaki bilezikleri, parmağındaki yüzükleri satarak Türkiye’ye destek oldular. Bu iyilikler hiçbir zaman unutulmaz, unutulamaz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2010 Salı 10:57:01
Güncelleme :14 Eylül 2010 Salı 11:11:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?