30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Isparta'dan sert mesaj!

BBP GENEL BAŞKANI TOPÇU ISPARTA'DA

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, "Birileri Anayasayı Tayyip ve iktidarı ile hesaplaşma olarak görüyor. Her parti anayasayı değiştireceğini vaat etti. Bunu AK Parti oylaması olarak değerlendirmemek gerek. Bırakın da millet, anayasanın neye yaradığını neye yaramadığına baksın" dedi.

12 Eylül'de yapılacak referandumla ilgili gezisi kapsamında Isparta'ya gelen BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Büyük Isparta Oteli'nde düzenlenen birlik beraberlik yemeğine katıldı. Yemekte yaptığı konuşmada sözlerine "Üç partiyi de kınıyorum" diyerek başlayan Topçu, "Memlekette terörden dolayı bıçak kemiğe dayanmış durumda. Her biriniz iktidara gelirken sivil anayasa vaat ettiniz. Şimdi kavga dövüş yapıyorsunuz utanın. 16 defa anayasa değişikliği oldu. Ne oldu da bu iş kavga haline geldi. Birileri Anayasayı Tayyip ve iktidarı ile hesaplaşma olarak görüyor. Her parti anayasayı değiştireceğini vaat etti. Bunu AK Parti oylaması olarak değerlendirmemek gerek. Bırakın da millet, anayasanın neye yaradığını neye yaramadığına baksın. Siz bu siyasetçilerin kavgalarına bakmayın bunlar Allah'ın izniyle geldikleri gibi gidecekler" şeklinde konuştu.

CHP'nin YÖK aleyhine izlediği politikaya değinen Topçu, "18 yıldır CHP, YÖK'ü kutsal sayıyordu. Çünkü orada kendi adamları vardı. Ancak şimdi durum değişti onlarda YÖK'ün kapatılmasını istiyor. Ne oldu da birden YÖK düşman oldu. Özgür üniversitelerin önündeki engeli şimdi mi fark ettiniz" diye konuştu.

Ülkenin yıllardır kötü yönetildiğini söyleyen Topçu, "Devleti idare edenler gerekli tedbiri alacak eşkıya şehrin göbeğinde ahkam kesmeyecek. Ecdat yedi düvele karşı Sakarya'da Çanakkale'de Allah Allah diyerek nasıl onları denize döktüyse şimdi de onların torunları bunu yapacak. Bizi bölemeyecekler. Gelinen bu sonucun nedeni Kemal Atatürk'ten sonra bu ülkenin kötü idare edilmesidir. Isparta'da yüzde 1'de bile olmayan hareketimiz yüzde 10'lara çıktıysa, Isparta'da yaptığımız sıçramayı tüm ülkede yapacağız

ve inşallah kandili söndüreceğiz. Düşmanları ebediyete kadar susturacağız" ifadelerini kullandı.

BBP GENEL BAŞKANI TOPÇU ISPARTA'DA
İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2010 Cumartesi 13:32:02
Güncelleme :31 Temmuz 2010 Cumartesi 13:50:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?