5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Ispartalı Ata'sını anıyor

ISPARTA'DA ATATÜRK'Ü ANMA TÖRENİ

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 71. Yıldönümünde Isparta'da törenle anıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 71. Yıldönümü nedeniyle Hükümet Meydanında anma töreni düzenlendi.

Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan tören saat 09.05'i gösterdiğinde sirenler eşliğinde iki dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Saygı duruşunun ardından resmi törenlerde kurallara uyulmada büyük hassasiyet gösteren Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Atatürk Anıtı'nın ardındaki 12 gönderin yarısına kadar çekilen bayrakların aynı hizada olmadığını gördü. Vali Öner, tören komitesini çağırarak bayrakların aynı hizaya getirilmesini istedi. Vali'nin bu isteği üzerine izci öğrenciler bayrakları aynı hizaya getirdi.

Hükümet Meydanı'ndaki anma töreninin ardından Belediye Kültür Sineması'nda düzenlenen törene katılan Vali Öner, yaptığı konuşmada, "Çelenk sunumunda bayrakların göndere çekilişindeki düzensizlik bizi üzdü. Bundan sonra olmamasını temenni ediyorum. Çünkü programın dikkatli ve özenle hazırlanması, günün anlam ve önemine göre sergilenmesi icap eder. Bu salonda içimi burkan ciddi bir yanlış var, sadece bu salonda değil tüm Türkiye'de var. 10 Kasım yas günü değildir anma, hesap verme günleri, onun yolunda yürüme günleridir" dedi.

ISPARTA'DA ATATÜRK'Ü ANMA TÖRENİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2009 Salı 13:31:03
Güncelleme :10 Kasım 2009 Salı 15:08:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?