5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Isparta'nın çehresi değişecek

Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Isparta'yı şekillendirecek üç ana proje için harekete geçtiklerini belirterek, Davraz Kayak Merkezi için yeni bir plan hazırlanacağını, Milas mesireliğinin yeniden düzenleneceğini, merkezdeki Özel idare binasının kültür içerikli bir merkeze dönüştürüleceğini bildirdi.

Vali Öner AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 Ocakta Isparta'da göreve başladığını hatırlatarak, tespit ettiği 5 önemli sorundan 3'ünün çözümüne yönelik ilk eylem planını belirlediklerini söyledi.

Isparta'da işsizlik ve hava kirliliği sorunlarının mutlaka çözüme kavuşturulması gerektiğini savunan Öner, ilk eylem planını, bacasız sanayi turizm, şehir merkezinde atıl durumda olan eski Özel İdare binası ve Tabiat Parkı Milas'ın daha fonksiyonel hale getirilmesi konusunda hazırladıklarını vurguladı.

Davraz Kayak Merkezi'ni Türkiye ve Avrupa'da Devler Ligi'ne taşımak için yeni bir gelişim planı hazırlayacaklarını ifade eden Vali Öner, şöyle konuştu:

''Davraz'ın yerleşim alanı konusunda araştırma başlattık. Turizm, bacasız sanayidir. Isparta'nın da temalı kaynakları var. O açıdan Davraz'ın profesyonel kayak merkezleri içerisinde yer alması gerekiyor. Bu hedef doğrultusunda yetkili birimlerle çalışıyoruz. Davraz'ın teknik özelliklerine, Kuzey ve Alp Disiplini'ne uygun dokusuna zarar vermeden devler arasındaki yerini almasını sağlayacağız.''

-ÖZEL İDARE BİNASI-

Eski İl Özel İdare binasının şehrin en güzel ve işlek noktasında atıl konumda olduğuna dikkati çeken Vali Öner, bu projenin de adeta reform niteliği taşıdığını kaydetti. Bu binanın yeniden şekillendirilmesi için Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Mimarlık Mühendislik Fakültesi'nden destek alacaklarını bildiren Vali Öner, yetkili kurulların çalışmaya başladıklarını söyledi. Depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle boşaltılan binanın yıkılacağını anlatan Vali Öner, ''Isparta'da kültür ve sanat etkinlikleri için yapıların eksik olduğunu biliyoruz. Buraya yapılacak yeni iş merkezinde kültür ve sanat yapıları ağırlıklı olacak. Sanat Galerisi yapılacak. İş dünyası, alışveriş merkezleri, restoranlar, eğlence merkezleri ve sanat etkinlikleri tek potada buluşacak. Bu konuda SDÜ'ye görev verdik'' diye konuştu.

-MİLAS MESİRELİĞİ-

Vali Öner, üçüncü projenin ise Tabiat Parkı konumundaki Milas'ın daha işlevsel hale getirilmesi olduğunu belirtti. Bunun için yetkili kurulları harekete geçirdiğini açıklayan Vali Öner, SDÜ Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü ile ortak proje hazırlayacaklarını dile getirdi. Milli Parklar Doğa Koruma Genel Müdürlüğü üst düzey yöneticilerini de Isparta'ya davet ettiklerini vurgulayan Vali Öner, bölgede canlılığın sağlanması, bacasız sanayi turizme kazandırılması için su değirmenleri, amfi tiyatro, çocuk oyun parkları, restoran, kır kafeteryası, alışveriş merkezi inşa edileceğini söyledi.

Öner, Isparta için düşündükleri projelerde öncelikle üniversite işbirliğini harekete geçireceklerini ve üniversitedeki öğretim üyelerinden yararlanacaklarını kaydetti.

Vali Öner, ''Davraz'a yeni bir plan hazırlanacak, Milas Mesireliği yeniden düzenlenecek, merkezdeki Özel İdare binası kültür içerikli merkeze dönüşecek. 3 proje Isparta'nın çehresini değiştirecek'' dedi.

Isparta'ya kalıcı hizmetler vermek istediğini söyleyen Öner, bir kamu üst düzey yöneticisi olduğunu, zamanı gelince Isparta'daki görevinden ayrılacağını anımsatarak, geride bıraktığı eserleriyle anılmak istediğini sözlerine ekledi.

A.A
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 13:44:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?