30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Isparta'nın 'özel' çocukları

ISPARTA'NIN 'ÖZEL' ÇOCUKLARI

Isparta Milli Eğitim İl Müdürü Tacettin Yılmaz, kentte zihinsel, görme, işitme engelli ve otistik 2 bin 113 öğrencinin özel eğitim kurumlarında eğitim gördüğünü belirtti.

Engellilerin de eğitim fırsatından yararlanabilmesi için her türlü çabayı gösterdiklerini ifade eden Isparta Milli Eğitim İl Müdürü Tacettin Yılmaz, “Engellilerin her türlü sorunlarının çözümü için özellikle son yıllarda önemli çalışmalar yapılarak kanuni düzenlemeler hayata geçirilmiştir. Engellilerin toplum hizmetlerinden tüm bireyler gibi eşit faydalanılabilmesi için her türlü çaba gösterilmektedir” dedi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak özel çocukların eğitimine ayrı bir önem verdiklerini kaydeden Yılmaz, “Bugün itibariyle ilimizde zihinsel, otistik, görme ve işitme engelli 2 bin 113 öğrencimize hizmet veren özel eğitim kurumlarımız bulunmaktadır. Bu öğrencilerimiz. eğitimlerinin birçok aşamasında başarılı çalışmalara da imza atmaktadırlar” ifadelerini kullandı.

ISPARTA EN İYİ İLLERDEN BİRİ

Isparta'da eğitim çağındaki engelli çocukların tamamına yakın bir bölümüne ulaştıklarını belirten Yılmaz, engelli eğitimi altyapısında Isparta'nın en iyi illerden biri olduğuna dikkat çekti. Yılmaz, “Isparta'da tüm engelli grupları için eğitim kurumlarımız mevcut. Bugün Sağlık Meslek Lisesi eski binasında Otistik Eğitim Merkezi'ni açtık 21 öğrencimiz burada eğitimini sürdürüyor. Türkiye'de İşitme Engelliler Okulu 5 ilde var bunlardan biri Isparta'da. Ayrıca bu alanda öğretmen açığımız da yok” diye konuştu.

EVLERDE EĞİTİM

Eğitim kurumlarına gelemeyecek kadar engeli bulunan öğrencilerin evlerine öğretmen gönderdiklerine de dikkat çeken Yılmaz, “Engelli yurttaşlarımızın toplumsal yaşama tam ve eşit olarak katılması insan haklarının bir gereğidir. Amacımız engellilerimizi eğiterek topluma kazandırmak, üreterek toplumda saygın bir yer edinmesini sağlamaktır. Zaman paylaşmaktır; acıları ve sevgiyi. Mutlaka eğitim her engeli aşar” diye konuştu.

ISPARTA'NIN 'ÖZEL' ÇOCUKLARI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 11:32:03
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 13:25:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?