7
Mayıs
2024
Salı
ISPARTA

Isparta'nın su sorunu yok

Isparta'da bulunan su kaynaklarının yeterli olduğu ve Türkiye'de yaşanan su sıkıntısının aksine Isparta'da susuzluk probleminin yaşanmayacağı belirtildi.


Isparta Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü'nden alınan verilere göre, Isparta'nın su sıkıntısı yok. Yetkililerin yaptığı açıklamalarda Isparta'da bulunan su kaynaklarının yeterli olduğu ve Türkiye'de yaşanan su sıkıntısının aksine Isparta'da susuzluk probleminin yaşanmayacağı belirtildi.

Özellikle Isparta'nın içme suyunu temin ettiği Eğirdir Gölü'nde su sıkıntısı sorunu görülmüyor. Geçen yıla oranla su seviyesinin biraz düşük olduğunu aktaran yetkililer, bunun sebebini artan sıcaklıklar ve yağmurun bu sene az olmasına bağladı.

Şu ana kadar herhangi bir su kaynağının ise kurumadığını açıklayan yetkililer, su kaynaklarında bir sorun olmadığını ancak vatandaşların yine de suları bilinçsizce kullanmamaları gerektiğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2007 Cuma 15:19:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yağmur çevik IP: 88.238.103.xxx Tarih : 13.08.2007 09:41:56
Türkiye'nin genelinde su sıkıntısı yok denilmişti aylar önce.sayın bakanlarımız yan yana omuz omuza gelip Türkiye'nin küresel ısınmadan etkilenmediğini söylemişti(!) ama bugüne baktığımızda tüm gerçekler gün gibi ortada.ankara susuzluktan kırılıyor.türkiye izole bir ülke mi de dünyadaki küresel ısınmadan etkilenmiyor!! sevgili ıspartalılar,bu kuraklık böyle devam ederse emin olun ki "ısparta'nın su sıkıntısı yok." sözleri havaya uçacak.tehlike kapıda,BUNU GÖZARDI ETMEYİN!!!