30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Isparta’nın suyu ölçülecek

ISPARTA’NIN SUYU ÖLÇÜLECEK

Isparta belediyesi su ve kanalizasyon müdürlüğünün içme suyu şebekesi ölçüm kontrol ve veri tarama sistemi yapılması işi ihalesi yapıldı.

Isparta Belediye Başkan Vekili Bilal Uysal’ın Başkanlık ettiği ihaleye 6 firma katıldı. Kapalı zarf usulü gerçekleştirilen ihaleye katılım fazlaydı. İhaleye Okasis Otomasyon Sistemleri, Neksim Sistem Tic. AŞ, Mert Elektronik, SYS Sistem, 4D, Ayfon Elektronik-Fox Ortaklığı firmaları katıldı.

İhalede en düşük teklifi veren firma Mert Elektronik oldu. Komisyon gerekli incelemelerini tamamladıktan sonra ihale sonucu ihaleyi kazanan firmaya tebliğ edilecek.

Yapılan ihale hakkında bilgi veren Su ve Kanalizasyon Müdürü Hüseyin Çelikbilek, “Türkiye’ deki illerin büyük bir kısmı bu siteme geçmiş ve kullanmaktadır. Bu Sistemle ilk etapta depolarımızın doluluk oranlarını, arıtma tesisinden ve istenirse otomasyon sayesinde istenilen makamda bilgisayar ortamında grafiksel ya da rakamsal olarak su seviyeleri ve diğer görülmesi istenilen özellikler görülebilecektir” dedi.

Belediyenin şu anki kullandığı mevcut sistemde depoların doluluk oranının gözle takip edildiğini belirten Çelikbilek, “şehrin çeşitli bölgelerinde bulunan depoların 1 araç ve 4 personelle takibi sağlanmaktadır. Sistem yetersizliğinden dolayı depolarda su kalmamakta şebekeye hava girdiği için devamlı şebekede su arızaları meydana gelmektedir ya da depolar taşarak su depo tahliyeleri sayesinde dışarıya akmaktadır.

Skada sistemi uygulamaya geçtikten sonra israf önlenecek dışarıya akan sular şebekeye kazandırılacak. Depolarda da su düzenli seviyede olacağı için şebekeye hava girmeyecek dolayısıyla şebekede su arızaları azalacak, şebekeye verilen suyun özellikleri ve miktarı merkezi sistemle takip edilebilecek. Pompalar uzaktan kumanda sistemi sayesinde kontrolü yapılabilecek. Bu sistem sayesinde tabii kaynaklar, Eğirdir su alma yapıları hizmete girdiğinde Darı Deresi Barajından gelen sular net olarak ölçülebilecek ve Belediyemizin aylık tahsilatlarıyla su kayıpları karşılaştırılabilecektir” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 10:20:01
Güncelleme :16 Temmuz 2010 Cuma 09:15:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?