30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Isparta’nın suyu temiz çıktı

ISPARTA’NIN SUYU TEMİZ

Sağlık Bakanlığı Çevre Sağlık Şube Müdürlüğü Isparta’nın içme suyu temizliği bakımında 81 il arasında 6’ncı olduğunu açıkladı.

Isparta İl Sağlık Müdürü Süleyman Önal, göreve geldikleri günden bu yana en çok önem verdikleri sorunlardan birinin içme suyu olduğunu ifade ederek. “Her gün bir insan ortalama 2,5 litre su içiyor. Dolayısı ile temiz olmayan içme suyu bir çok kişinin hayatını tehlikeye atabilir. Biz halkımızın en temiz suyu içerek güvende olmasını istiyoruz.”şeklinde konuştu.

Göreve gelir gelmez içme suyu temizliği ile ilgili çalışmalara başladıklarını belirten Önal, “Öncelikle Isparta genelindeki tüm su depoları ve kaynaklarını inceleyerek fotoğraflar çektik ve raporlar hazırladık. Bu raporlar doğrultusunda ilgili kurum ve kuruluşlara su depolarındaki eksikliklerini gidermeleri için yazılar yazdık. Ve neticesinde çok kötü durumda olan depolar başta olmak üzere sağlığı tehdit edebilecek eksiklikleri düzeltmeye çalıştık. Her yıl bu çalışmayı devam ettiriyoruz” şeklinde konuştu.

332 DEPO İNCELENDİ

Isparta genelinde 51 belediyeye bağlı 112 su deposu ve bu depoları besleyen su kaynakları ve sondajların yanı sıra, 174 köye ait 220 depo ve depoları besleyen kaynak ve sondajlar üzerinde inceleme yapıldığını ifade eden Önal, incelemelerde eksikleri bulunan su depolarının eksikliklerinin giderildiğini söyledi. 2007 yılında Isparta’da su yolu ile bulaşan hastalıkların 11 bin 749 kişiyi etkilediğini belirten Önal, 2008 yılında bu rakamın 6 bin 517 ve 2009 yılında ise 4 bin 649 olarak belirlendiğini kaydetti.

FLOR ORANINI UYGUN SEVİYEYE ÇEKTİK

“Isparta halkı flor fazlası olan içme suyu nedeniyle büyük sıkıntılar yaşıyor” diyen Önal, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Özellikle diş bozuklukları gibi hastalıklar insanların huzurunu kaçırıyor. Flor aslında dişler için çok yararlı bir madde, diş macunları bile florla yapılır. Yurtdışında florsuz suya flor karıştırırlar. Ancak tabiî ki fazla flor olumsuz etkilere yol açıyor. Biz de florlu ve florsuz suları karıştırarak flor oranını uygun seviyeye çektik. Önümüzdeki nesil rahat bir yaşam sürecek.” dedi.

ISPARTA’NIN SUYU TEMİZ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2010 Cumartesi 12:42:04
Güncelleme :22 Mayıs 2010 Cumartesi 12:47:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?