5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Ispartaspor eski yöneticilerine ceza!

2004-2007 yılları arasında Ispartaspor'da görev yapan 31 yöneticiye toplam 67 bin 854 YTL para cezası kesildi. Vali Şemsettin Uzun, yöneticilere cezaların tebliğ edildiğini, 15 gün içinde tahsilat olmazsa icra işlemlerinin başlatılacağını bildirdi.

1967 yılında kurulan Ispartaspor, tarihinde ilk defa bu kadar geniş bir müfettiş incelemesinden geçti. Isparta Valiliği, Selçuk Tık'ın başkanlığı döneminde yaşanan gerginliklerin ardından Ispartaspor yönetimi hakkında inceleme başlatmış, İçişleri Bakanlığı 2 müfettiş görevlendirerek, 4 aylık sürede kulüpteki belgeleri mercek altına almıştı. İncelemelerini tamamlayan müfettişler, 2004-2007 tarihleri arasında yöneticilik yapan 31 kişiye toplam 67 bin 854 YTL ceza kesti.

Vali Şemsettin Uzun, cezaların ilgili kişilere tebliğ edildiğini belirterek, "Ispartaspor'da yaşanan olumsuzluklar üzerine inceleme başlattık ve 31 eski yönetici hakkında toplam 67 bin 854 YTL ceza kesildi. Cezalar tebliğ edildi. 15 gün içinde itiraz etme ve ödeme hakları bulunuyor. Bu süre zarfında herhangi bir gelişme olmazsa icra takibi başlayacak. En az ceza 500 YTL'den başlıyor" dedi.

Kulüple ilgili ne hesabın ne de alınan kararların belli olduğunu belirten Vali Uzun, "Ankara'dan gelen müfettiş arkadaşlar şok tablolarla karşılaştılar. 2004 tarihinden önceki hiçbir evraka ulaşılamadı. Hiçbir defter yok. Ne bir hesap belli ne de alınan kararlar. Bu kadar saçmalık olamaz. Profesyonel takım böyle mi yönetilir?" şeklinde tepki gösterdi.

2006-2007 sezonunun ilk yarısında başkanlık görevini devralan İsmail Çalışkan, sezon sonunda yönetim tarafından indirilmiş, Mehmet Aksın başkanlığında yeni bir yönetim oluşturulmuştu. Mehmet Aksın'dan sonra Selçuk Tık tekrar başkanlığa getirilmişti. Ancak Çalışkan'ın kulüp üzerinde 1 milyon YTL'lik temlik koydurtması ortalığı karıştırmıştı. Selçuk Tık ve İsmail Çalışkan arasında süren söz düellosunun ardından Vali Şemsettin Uzun harekete geçti ve Ispartaspor Kulübü'nün defterlerine el konuldu.

Ispartaspor'da yaşanan problemlerin çözümlenmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı'ndan 2 müfettiş görevlendirildi ve kulüpteki tüm defterler, yöneticiler, kulüp hakkında inceleme başlatıldı. 4 ay süren inceleme sırasında 2004-2007 tarihleri arasında görev yapan tüm yöneticiler sorgulandı. İncelemede kulüpte birden fazla karar defterinin olduğu, hesap defterlerinin de bulunmadığı anlaşıldı. Müfettiş raporları doğrultusunda Dernekler Kanunu'na göre aralarında tanınmış kişilerin de bulunduğu 31 eski yöneticiye ceza kesildi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 18:21:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?