5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Ispartaspor'da domuz gribi şoku!

ISPARTASPOR'DA DOMUZ GRİBİ ŞOKU

Ispartaspor'da 11 futbolcu, halk arasında domuz gribi olarak bilinen pandemik A H1N1 virüsü şüphesiyle tedavi altına alındı.

TFF 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Ispartaspor'da 5 futbolcu dün gece yüksek ateş ve halsizlik şikayetiyle Gülkent Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Gribal enfeksiyon teşhisi konulan futbolcular tedavi altına alınırken, birkaç saat sonra aynı takımdan 6 futbolcu daha yüksek ateş ve halsizlik şikayetleriyle aynı hastaneye geldi. Hastanede yapılan değerlendirmede futbolcular Onur Bulut, Ulaş Aslan, Osman Çakır, Aydın İnanç, Ender Akoğlu, Veysi Öz, Ergün Eryakıcı, Ömer Faruk Demirtaş, Fatih Kaldan, Kasım Baş ve Halil Çağıtekin'e Pandemik A H1N1 tanısı konuldu.

11 futbolcu burada yapılan ilk tedavilerinin ardından ertesi gün rapor almak üzere Isparta Devlet Hastanesi'ne gittiler. Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Erdoğan Sevük, futbolcuların durumuyla ilgili yaptığı açıklamada, ''Futbolculara Pandemik A virüsünün tanısını koyduk. Hastalığın ağır bir tabloyla seyretmemesi nedeniyle Ankara'ya numune göndermedik. Çünkü Bakanlık sadece yoğun bakımdaki hastaların numunelerini istiyor. Futbolcularımızın sağlık durumları gayet iyi" şeklinde konuştu.

Futbolcuları kontrollerinin ardından evlerine göndereceklerini söyleyen Enefksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Hamdi Sözen de, oyunculara istirahat etmelerini, bol sıvı almalarını, vitamin takviyesi yapmaları tavsiyesinde bulunduklarını dile getirdi. Sözen, "Korkulacak bir durumları yok. Yöneticileri de yapmaları gerekenler konusunda uyardık" dedi.

Ispartaspor Başkanı Remzi Erdoğan da futbolcularda halsizlik ve yüksek ateş şikayeti başlayınca domuz gribinden şüphelendiklerini, şikayeti olan futbolcuların çoğalması üzerine hastaneye başvurduklarını söyledi. Domuz gribine karşı kulüpte önlemleri aldıkların ve dezenfekteden futbolcuların vitamin desteğine kadar tüm kuralların işlediğini kaydeden Erdoğan, "Virüsü oyuncularımız nerede kaptı bilmiyorum. Deplasmanda olamaz çünkü şehir dışında kimseyle yakın temas halinde olmadılar" diye konuştu.

Futbolculara 7 günlük rapor verildiğini ifade eden Erdoğan, yarın Altınordu ile yapacaklarını maçın ertelenmesi için Futbol Federasyonu'na başvurduklarını dile getirdi. Futbolcuların tedavisi sürerken, Federasyon'un maçı tatil etmesi bekleniyor.

ISPARTASPOR'DA DOMUZ GRİBİ ŞOKU
ISPARTASPOR'DA DOMUZ GRİBİ ŞOKU
İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2009 Cumartesi 14:33:04
Güncelleme :21 Kasım 2009 Cumartesi 16:40:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?