5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Isparta'ya 5 yıldızlı otel lazım

Isparta’nın milli parkları, kültür ve tabiat varlıkları ve koruma alanlarıyla doğal güzelliklere sahip bir il olduğunu belirten Vali Ali Haydar Öner, kentteki en önemli ihtiyacın 5 yıldızlı otel olduğunu kaydetti.

Sadece Isparta merkeze değil aynı zamanda Eğirdir ve Davraz Kayak Merkezi’ne de bu tür yatırımların ivedilikle yapılması gerektiğini kaydeden Vali Öner, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’dan destek istedi.

Eğirdir Gölü’nün turizm, içme suyu, avcılık, su ürünleri, su sporları ve tarım açısından önem taşıdığını söyleyen Vali Öner, “Göl çevresinde 81 yerleşim yeri var. EKOBİR sistemiyle gölü olumsuz etkileyen unsurların önüne geçmeye çalışıyoruz. Bilinçsiz ilaçlama, ilaç kutularının ambalajlarının bertaraf edilmesi gibi çalışmalarımız var. Göl korucularımız hatalı ilaç kullanımını engelliyor. Tarımda gübreleme, yanlış gübreleme gölü olumsuz etkiliyor. Su altındaki yosunlaşmanın olumsuz bitki türlerinin çoğalmasına neden oluyor. O bakımdan da mücadele ediyoruz” şeklinde konuştu.

Öte yandan Eğirdir Gölü’ndeki kaçak yapılara ilişkin yıkım kararları bulunduğunu ve bunların hukuki olmakla birlikte bazı yerlerde nüfusu fazla aileleri sıkıntıya soktuğuna işaret eden Vali Öner, şunları söyledi:

“Kat veya oda ilave edilemiyor. Bir inek alınıyor samanlık ilave edilemiyor. Çevre Bakanımız bize yardımcı oluyor. Geçtiğimiz günlerde kendilerini heyet olarak ziyaret ettik. Yıkımları imar planları belirlendikten sonra netleşecek. İmar planında uygun bulunan yerler devam edecek. Uygun olmayan yerler yıkım uygulamasına tabii tutulacak.”
 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2009 Çarşamba 10:21:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?