30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Isparta’ya 53 milyon liralık yatırım

ISPARTA’YA 53 MİLYON LİRALIK OKUL YATIRIMI

Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, 2003 yılından bu yana Isparta’ya 57 milyon 163 bin lira değerinde toplam 671 derslik kazandırıldığını bildirdi.

İl Genel Meclisi üyeleri, 7 yıllık süreçte Isparta’ya inşa edilen eğitim binaları hakkında bilgi edindi. Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, meclis üyelerine yatırımlar hakkında bir sonum yaptı. 2003 yılından bu yana Isparta’ya 57 milyon 163 bin lira değerinde toplam 671 derslik kazandırıldığını aktaran Yılmaz, toplam 87 derslikli okul yapımlarının da sürdüğünü dile getirdi. Bu rakamın Türkiye ölçeğinde büyük bir rakam olduğunu belirten Yılmaz, “Isparta’nın okul yapımında en çok yatırım alan illerden biri olduğunu söylemek mümkün. Önümüzdeki yıllarda da nerelerde okul ihtiyacının olduğu teknik raporlar ele alınarak, ortaya konulacak. Hepimiz isteriz ki okul ihtiyacı olmayan yer kalmasın. Ancak paramız kadar konuşabiliyoruz. Paramız ne kadarsa ona göre yatırım yapıyoruz” dedi.

NÜFUS ARTINCA MERKEZ’DE İHTİYAÇ DOĞDU

Zaman içerisinde kent merkezinde nüfus artarken, kırsalda nüfusun azaldığını kaydeden Yılmaz, “Merkez İlçe’de nüfus arttı. Yeni toplu konut alanları yapıldı. Dolayısıyla öğrenci sayısı da arttı. Köylerde ise birçok okul boş kaldı. Biz de yatırımlarımızı ihtiyacı öncelikli yerlere göre planladık. Bu yönde ağırlığımız Merkez’e verdik. Ayrıca okul öncesi eğitimi için gerekli bina teminine de ağırlık verdik. Köylerdeki boş binalara anaokulu öğrencilerini taşıdık” dedi.

LİSEYE İHTİYAÇ YOK

Meclis üyelerinin, merkez mahalle muhtarlarının lise talebinde bulunduklarını hatırlatmaları üzerine Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, Isparta Merkez’de liseye ihtiyaç olmadığını duyurdu. 2015 yılından sonra Türkiye’de düz lise kalmayacağını, tüm liselerin ya Anadolu ya meslek lisesi statüsüne kavuşturulacağını aktaran Yılmaz, “Isparta’da bu yıl bir liseyi daha Anadolu lisesine çevireceğiz. 2015 yılından sonra düz lise olmayacak. Isparta Merkez’de liseye de ihtiyaç yok. Bugün Gülistan Lisesi bomboş, Gazi Lisesi mevcudu yarıya indi. Ayrıca meslek lisesine de ihtiyacımız yok. Ağırlığımız ilköğretim okulu” diye konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 12:55:03
Güncelleme :7 Ocak 2010 Perşembe 12:57:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?