30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Isparta'ya 86 yeni halk otobüsü

ISPARTA'YA 86 YENİ HALK OTOBÜSÜ

Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk, 2011 yılı içerisinde 86 yeni halk otobüsünün hizmete gireceğini belirtti.

Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk ilk etapta 4 otobüsün önümüzdeki günlerde hizmete gireceğini ifade ederek, “2011 model olan otobüsler beyaz rengin üzerine gül resmi giydirilmiş şekilde hizmet verecek. 86 aracın tamamı 2011 yılı içerisinde yenileriyle değiştirilecek. Bu yatırımın bedeli 40 milyon TL olacak” dedi.

Engelli vatandaşların da düşünüldüğünü ve otobüslerin düşük tabanlı olacağını kaydeden Şanlıtürk, “Otobüsler engelli vatandaşların da kullanabileceği şekilde olacak. otobüslerde klima, araç takip sistemi, akıllı kart ve ikaz sistemi, kent bilgilendirme sistemi, geri görüş kamerası, ABS, ASR, dijital hat tabelası bulunacak. 28 koltuklu, 72 ayakta yolcu kapasiteli otobüslerin 4'ü körüklü olacak ve üniversite hattında çalışacak. Dijital hat tabelasında durak yerleri bir sonraki durak, hava durumu, belediye duyuruları ve güncel haberler vatandaşlar tarafından takip edilebilecek” ifadelerini kullandı.

2011 yılında otobüs güzergahlarında değişiklikler olacağını da sözlerine ekleyen Şanlıtürk, “En önemli değişim Kayamakkapı Meydanı'nın ana durak statüsünden çıkarılmış olması. Bundan böyle otobüsler meydanda beklemeyecek. Ring adı verilen sistemle otobüslerin sürekli seyir halinde olması sağlanacak. Bunun için de birbirine yakın güzergahlarda tek biletle tek otobüs sistemi devreye girecek” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2010 Salı 10:29:05
Güncelleme :23 Kasım 2010 Salı 10:44:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?