3
Mayıs
2024
Cuma
ISPARTA

Isparta'ya dolmuş giremiyor

Isparta’da mevcut otobüs seferlerinin dışında dolmuşçuluk sektörüne yer verilmeyecek. Isparta Şoförler Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Ahmet Tural, başkanlığı süresince Isparta’ya dolmuşun girmemesi için mücadele vereceğini söyledi.

Başkan Tural, "Bu koltukta oturduğum sürece Isparta’ya dolmuşun girmemesi için mücadele veririm" dedi.

Isparta şehrinin trafiğini katletmeye kimsenin hakkı olmadığını ifade eden Başkan Tural, ayrıca dolmuş konusunda rant peşinde koşan simsarlara karşı vatandaşı dikkatli olmaya çağırdı.

Birçok ilde dolmuşun kaldırılması için uğraşılırken Isparta’da sefere konması gibi bir durumun söz konusu olmayacağının altını çizen Isparta Şoförler Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Ahmet Tural, "Daha önce böyle bir girişimde bulunanlar oldu. Ancak yargıdan döndüler. Yargı buna müsaade etmedi. En son 20 Haziran 2004 tarihinde Danıştay bu konuyu gündemden kaldırdı. Ben şimdi soruyorum. Bir yılda ne değişti? Ne değişti de dolmuşa ihtiyaç duyulacak? Böyle bir şey yok. Ben bu koltukta oturduğum sürece Isparta’ya dolmuşun girmemesi için mücadele veririm" diye konuştu.

Türkiye’nin Avrupa yolunda ilerlediğini de kaydeden Başkan Ahmet Tural, "Taşımacılık, bırakın dolmuşu molmuşu yer altına iniyor. Metrolar gelişiyor. Durum böyleyken dolmuş çok gereksiz. 150 dolmuşu Isparta’ya sokacaklarmış. Hadi sokun da görün bu şehrin trafiğini ne oluyor. Hem gelmesine karşı olduğumuz bu dolmuşun geldiğini farz etsek bile bunu dışarıdan gelenlere bırakmayız. Bizim şoför esnafımız arasında kura çekeriz, öyle veririz. Yani bu çok sonraki ihtimal ama olsa bile böyle olur. Bizim öncülüğümüzde gerçekleşir. Başka ihtimal olmaz. Bunu herkes böyle bilsin" dedi.

Öte yandan Denizli Belediyesi’nin dolmuşçuluğu kaldırmak için 3 dolmuşa bir otobüs verdiğini söyleyen Ahmet Tural, "Herkes dolmuştan kurtulmaya çalışırken biz başımıza bela etmeyiz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2005 Cumartesi 18:16:50
Güncelleme :8 Mayıs 2005 Pazar 16:29:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?