5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Isparta'ya otistik eğitim merkezi

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul öncesi eğitimin zorunlu olduğu illerde, özel çocukların okul öncesi eğitimlerine özen gösterilmesi konusundaki isteği üzerine Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü de harekete geçti.

Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, bu konuda Isparta’nın alt yapısını oluşturduğunu ve okul öncesi çağındaki özel çocukların eğitimi için gerekeni yaptığını söyledi. Yılmaz, “İşitme engelli çocuklarımız için Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda, görme engelli çocuklarımız için de Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu’nda sınıf açtık. Okul öncesi çağında olup, bu eğitim almayan öğrencilerimizi tespit ediyoruz.Tespit eder etmez de hemen eğitime tabi tutuyoruz” dedi.

Isparta İş Okulu bünyesinde otistik öğrenciler için 6 sınıf açıldığını belirten Yılmaz, “Fakat burada öğrencilerin sınıflara inip çıkması sırasında zorluklar yaşanıyor. O nedenle SML’nin TOKİ binasına taşınmasıyla boş kalan Kamile Gürkan İlköğretim Okulu eski binasını Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi haline getireceğiz. Isparta İş Okulu’nda eğitim gören otistik öğrencileri buraya taşıyacağız. Bina zeminde olmasından dolayı çocuklarımız açısından kolaylık sağlıyor” şeklinde konuştu.

GEREKİRSE EVE ÖĞRETMEN GÖREVLENDİRİYORUZ

Özel çocukların okul öncesi eğitim almalarına geçen yıllarda başlanıldığını ve Isparta’nın bu konuda oldukça iyi olduğunu kaydeden Yılmaz, şunları söyledi:
“Bu tür çocukların tespit edilmesi hiç kolay olmuyor. Engelli çocuğu olup okul öncesi eğitim çağına gelmiş ailelere, çocuklarını getirmeleri için çağrıda bulunuyoruz. Eğer çocuk, bir eğitim kurumuna gidemeyecek durumdaysa, o halde eve öğretmen görevlendiriyoruz. Böylece evde eğitim sistemi uyguluyoruz. Bu eğitim öğretim yılından itibaren özel çocukların okul öncesi eğitimlerini daha sistematik hale getireceğiz.”
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2009 Salı 11:15:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?