30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Isparta'ya su yatırımı

ISPARTA'YA SU YATIRIMI

Isparta'nın Karbuz Çeşmesi'ndeki yüksek kaliteli su, belediyenin 2 milyon Euro'ya Andık Deresi mevkiinde kuracağı tesiste şişelenerek satılacak.

Isparta Belediye Başkanlığı, 'Andık Suyu' diye bilinen Akyokuş menbasında boşa akan suyu ekonomiye kazandırmak amacıyla geliştirdiği Şişeleme Fabrikası Projesi'ne gereken izinleri alarak temel atma aşamasına geldi. Her türlü imar, arsa ve benzeri problemlerin aşılıp sağlık, hijyenik ve kalite şartlarının yerine getirildiği proje kapsamında, şubat ayı içinde tesisin temeli atılacak.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın işsizlik problemine karşı geliştirdiği istihdam artırıcı projelerden biri olan Şişeleme Tesisi için beş ayı aşkın bürokratik işlemler sürdü. Belediyenin bir kısmı Hazine'ye ait arazi üzerinde geliştirdiği proje için ilgili kurumlardan gerekli iznin alınması için yoğun bir yazışma süreci yaşandı. Ayrıca, su kalitesi, sertlik durumu, halk sağlığı açısından değerlendirmesi gibi süreçler bu beş aylık zaman içerisinde tek tek aşıldı. Isparta halkının 'Andık Suyu' diye

bildiği Akyokuş menbasının saniyede 50 litre boşa akan suyu, sertlik ve kalite açısından ilgili kurullardan da vize aldı. Su kalitesini İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu'nda analiz ettiren Isparta Belediyesi, 'yüksek kalite' raporuyla moral buldu.

TEMELİ ŞUBATTA ATILACAK

Karbuz Çeşmesi'ne benzeri olmayan bir tat veren Andık Suyu'nu şişeleyecek tesisin temeli şubat ayı içerisinde atılacak. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, şişeleme tesisinde 70 kişiye istihdam sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Projenin küçük de olsa istihdama katkı sağlayacağını anlatan Günaydın, şöyle konuştu: "İstihdamın yanı sıra Isparta'da boşa akan bir su kaynağı değerlendirilerek ekonomiye kazandırılmış olacak. Günümüzde su önemli bir ihtiyaç. İnsanlar her türlü su kaynağını değerlendirip

değişik markalarda şişeye katıyor ve satıyor. Biz de neden kaliteli suyumuzu şişeleyip, satmayalım? Hem bu suyun kalitesi hiçbir yerde bulunamayacak kadar özel. Isparta'nın bu suyla Türkiye'de önemli bir marka olacağına inanıyorum."

ADI KARBUZ OLACAK

Isparta Belediyesi, tesiste şişelenecek Andık Suyu'nun ismini Karbuz koyacak. Karbuz Çeşmesi suyunu şişede halka yeniden sunmayı amaçlayan belediye, 11 litre/saniye su ile günde 12 bin adet 0.5 litre şişe, 3 bin adet beş litre şişe ve üç bin adet 20 litre damacana şişe üretmeyi hedefliyor.

ISPARTA'YA SU YATIRIMI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2010 Çarşamba 10:05:01
Güncelleme :27 Ocak 2010 Çarşamba 11:50:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?