5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

İşte AKP'nin başkan adayı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde belediye başkan adaylarını açıkladı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN

15 ay gibi kısa sürede iktidara geldiklerini hatırlatan Erdoğan, 6 yıl boyunca millet için çalıştıklarını dile getirdi.

İSRAİL'İN GAZZE SALDIRISI

Bu kısa açıklamasının ardından Filistin'in Gazze saldırısına değinen Erdoğan, İsrail'i sert bir dille eleştirdi;

"İsrail'in Gazze'de başlattığı operasyon 3. haftasına girdi.Ölenlerin sayısı bini aştı.10 kişilik yaralı grubunu Türkiye'ye getirdik.Yaralıları hastanede ziyaret ettim.Gördüğüm manzarayı dile getirmekte zorlanıyorum. Fosforlu bombalar altında yananlar var.Yeni evli kızımız 1 aylık yavrusunu kaybetti.Aynı aileden 9 kişi şu ana kadar şehit olmuş ancak kızın annesi hala 'hiçbir yerden gıda gelmese de, yardım gelmese de, ağaç yaprakları ile beslenir ve sonuna kadar bu mücadelemizi sürdürürüz' diyor.

İsrail, askeri tesislerin bulunduğu karargahları vurmuyor, tabi varsa..Hamas'ta ne gezer böyle şeyler.İsrail okulları, hastaneleri vuruyor. Dünya kamuoyunun tepkisizliği insanı daha fazla üzüyor.Bazı medya grupları da olayı görmek istemiyor çünkü İsrail'in kontrolünde olan medya grupları var.BM hala seyrediyor.AB seyrediyor.İslam dünyasında bir bütünlük yok.BM Genel Sektereri İsrail'deyken Gazze'deki BM binası vuruluyor. Bu dünyaya meydan okumadır, dünya ile dalga geçmektir.İsrail'e sesleniyorum; daha fazla can kaybı olmadan bu savaşı durdurun. Dünyaya sesleniyorum; bu vahşete gözyummayın.Çünkü tepkisiz kalan bu yanlışa ortak olur.Gün, ortak bir tavır sergileme günüdür.Bölgedeki tüm halkları barış için çalışmaya davet ediyorum.BM Güvenlik Konseyi'nin ateşkes kararının uygulanması kabul edilemez.Fakat İsrail bu tür kararları daha önce de uygulamamış bir ülkedir.BM Güvenlik Konseyi'nin kararlarını hiçe sayan bir ülke BM kapısından içeri nasıl giriyor?"

ANTİSEMİTİZM UYARISI

Antisemitizm konusunda vatandaşları uyarın Başbakan Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Eskişehir'deki İsrail protestosunda açılan, "Köpekleri giriş serbestir ama Yahudiler ve Ermeniler giremez" yazılı pankarta sert tepki gösteren Erdoğan, şunları söyledi;

"Antisemitizm bir insanlık suçudur.Biz bunu söylerken Dünya'yı da islamofobia konusunda uyardım.Ülkemdeki musevi vatandaşlarımda onurlu bir duruş sergiliyorlar.Biran önce ateşkesin sağlanması yönünde çağrı yaptılar.Ülkemizde yaşayan bu vatahdaşlarımıza karşı akla hayale gelmez şeyler yapmak doğru değildir.Bir ilimizde yapılan 'buraya şunlar, bunlar giremez, köpekler girer' ifadesi çok yanlış bir ifadedir.Böyle bir ifadeyi kullanmak, duyarlı olan insanların yapacağı bir iş değildir.Tepkilerin protestoların kendi vatandaşlarımızı da incitmemesine dikkat etmemiz gerekiyor"

YEREL SEÇİM

Erdoğan konuşmasının bundan sonraki bölümünde yerel seçime ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Yerel seçim öncesi aday olamayanların küsmemesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, şunları söyledi;

"Bazı mevcut başkanlarla yola devam etmeme kararı alıyoruz. Bunlardan beklentimiz küsmeden hizmete devam etmeleridir.Bu bir bayrak yarışıdır. Aday olamayınca gücenmek veya istifa etmek olmaz.Bunun dava arkadaşlığı ile ne alakası var. Demek ki, dert dava arkadaşı olmak değilmiş.Sadece bir koltuğu kapmak ve bu koltuk elinden alınınca da çekilmekmiş.

Kararlarda yüzde yüz isabet etmemiş olabiliriz.Fakat kamuoyu araştırmasından elde ettiğimiz bir isimde olabilir.Bizim teşkilatımızın yapması gereken şudur; Demek ki, bütün elemelerden sonra benim genel merkezim böyle bir kararı vermişse ben buna saygı duyarım ve bütün gücümle bu çalışmalara katılırım.Önemli olan şahsımın adaylığı değil partimin iktidar olmasıdır.

Aday olamayan başkanların tecrübelerine son derece önem veriyoruz.Teşkilatım içinde küskünlük, dargınlık asla istemiyorum.

AYTAÇ DURAK'A TEPKİ

Başbakan Erdoğan açıklamasının ardından yerel seçimde yarışacak belediye başkan adaylarını açıkladı.Açıklamalarından önce AK Parti'den istifa eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'a tepki gösteren Erdoğan, şunları söyledi:

Geçen seçimden önce Durak, bana 'Ben son bir dönem daha sizlerle çalışmak istiyorum dedi.Bende peki demiştim.Kendileri ile son bir dönemi tamamladık ki bu defa yeni bir aday adaylığı süreci için konuşmalar başladı.Kendisi ile konuştum.Bak böyle böyle konuşmuştuk diye ama ben hatırlamıyorum dedi.Kusura bakma ama ben hatırlıyorum dedim ve sizinle yola devam edemeyeceğiz dedim.Ömrü neredeyse belediye başkanlığında geçecek ve hala burayı barıkmamak istiyor.Bu nasıl hırs olacak şey değil.

İŞTE ADAYLAR

Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı iller ve isimler şöyle;

Adana:Mehmet Ali Bilici

Amasya:Cafer Özdemir

Bingöl: Serdar Atalay

Bitlis: Fehmi ALaydın

Çankırı:İrfan Dinç

Erzincan:Yüksel Çakır

Isparta: Hasan Balaman

Karaman: Kamil Uğurlu

Kars: Nevzat Bozkuş

Kastamonu:Mustafa Gökhan

Kırşehir: Yaşar Bahçeci

Malatya:Ahmet Çakır

Osmaniye: Suat Önal

Şanlıurfa:Mehmet Oymak

Trabzon: Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu

Zonguldak: Secattin Gonca

Hakkari:Şükrü Çallı

Başbakan Erdoğan isimleri açıkladıktan sonra adayları kürsüye çıkardı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 15:47:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Cemil Kutlu IP: 78.188.29.xxx Tarih : 18.01.2009 07:24:47

AYTAÇ DURAK İÇİN GÖSTERİLEN GEREKÇE NEDEN MELİH GÖKÇEK İÇİN TATBİK EDİLMEDİ...HALBUKİ İKİSİ ARASINDA BAŞTA DURUŞ,DAVRANIŞ KIYASLAMASI YAPARSAK BİLE GÖKÇEKİN ÇOKTAN SİLİNMESİ GEREKİRDİ..MELİH GÖKÇEK PARTİ KURAR DİYE KORKULDU...