4
Mayıs
2024
Cumartesi
ISPARTA

İşte örnek başkan!

BELEDİYENİN BORCU

Isparta'nın Yenişarbademli İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Erdem, göreve geldiğinde belediyenin borcunun 750 bin TL'ye kadar çıktığını görünce maaşını almaz oldu.

Yenişarbademli'de 29 Mart yerel seçimlerinde koltuğu AK Partili Musa Macit'ten devralan CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Erdem, belediyenin 750 bin TL borcu olduğunu görünce kendi maaş almazken, personel de maaşının bir bölümünü alıyor. Koltuğa oturduğunda 750 bin TL borçlu bir belediye devraldığını söyleyen Mustafa Erdem, belediyeler kanunu gereği maaşının yaklaşık 3 bin TL olduğunu, geçen ay maaş almadığını ve eylül aylığının bir kısmının eline geçtiğini belirtti.

Yedi aydır bir kere olsun tamı tamına başkan maaşının eline geçmediğini anlatan Erdem, şunları söyledi: "Ben ordudan emekliyim. Emekli Sandığı'ndan aldığımla geçinebiliyorum. Belediyem borç içindeyken bu parayı almam doğru değil. 6 memur, 25 işçi personelim de benimle aynı fikirde. Onlar da maaşları tam almıyor. Herkes taşın altına elini sokup bu darlıktan çıkmak için çaba gösteriyor."

BELEDİYENİN BORCU
BELEDİYENİN BORCU
İHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2009 Perşembe 10:55:01
Güncelleme :12 Kasım 2009 Perşembe 11:12:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?