2
Mayıs
2024
Perşembe
ISPARTA

ISTEM'den 48 işçi atıldı

Isparta Belediyesi bünyesindeki Isparta Temizlik Şirketi’nde (ISTEM) çalışan 48 işçinin, sözleşmeleri bittiği gerekçesiyle işlerine son verildi.

Görevlerine son verildiğini öğrenen işçiler, Belediye Başkanı Hasan Balaman’la görüşmek için
belediyeye akın etti. Şehir dışında olması nedeniyle Belediye Başkanı Hasan Balaman ile görüşemeyen işçiler Başkan Yardımcısı Melih Sezgin görüşerek, tekrar işe alınmaları talebinde bulundu. 1996 yılından bu yana belediye işçisi olan Osman Akyokuş (37), ISTEM tarafından işine son verildiğini belirtti. Kilit Parke Taşı fabrikasında çalıştığını kaydeden Akyokuş, işten çıkarılmasıyla birlikte ailesinin yıkıma uğradığını söyledi.

Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman’a seslenen Akyokuş, "4 çocuğum var. Birinin kalbi delik. Ameliyat olacak; ama beş kuruş param yok. İşten çıkarılmakla daha kötü duruma düşeceğiz. Bizlere seçim zamanında ’Kimse işten çıkarılmayacak’ diye söz verdiniz. Size güveniyoruz. Bizleri tekrar işe alın" dedi.

İşten çıkarıldıklarında kendilerine gerekçe sunulmamasından yakınan Osman Akyokuş, işe alınmamaları halinde belediyeden davacı olacaklarını sözlerine ekledi. Elektrik, su, bakkal ve daha birçok borcu olduğunu söyleyen Akyokuş’un eşi Fadime Akyokuş ise, "Çocuklarım ve biz ortada kaldık. Hasta çocuğumu nasıl tedavi ettireceğim. Bu kış gününde bunu bize yapmasınlar" diye konuştu.

Şehir dışında olan Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman ise, kendisini arayan basın mensuplarına yaptığı açıklamada, konunun siyasi olarak algılanmamasını istedi. İşçilerin ISTEM’de 30 Kasım 2004 tarihi itibariyle sözleşmelerinin bittiğini kaydeden Başkan Balaman, "Biz arkadaşları yeni yılda yapacağımız temizlik ihalesi sonrası değerlendirmeye çalışacağız. Bu işin arkasında siyasi bir neden aranmasın. Konu tamamen sözleşmelerin sona ermesinden dolayı cereyan etmiştir" şeklinde konuştu.

ISPARTA (İHA)
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2004 Perşembe 10:47:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?