5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

İtalyan ortopediste fahri doktora

Süleyman Demirel Üniversitesi tarafından dünyanın en ünlü ortopedistlerinden İtalyan Milli Futbol Takımı doktoru Mariani'ye fahri doktora unvanı verildi.

Süleyman Demirel Üniversitesi senatosu tarafından Roma La Sapienza Üniversitesi Öğretim Üyesi ve İtalyan Milli Futbol Takım Doktoru Prof. Pier Paolo Mariani'ye fahri doktora payesi verildi.

Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Vecihi Kırdemir, Prof. Dr. Semiha Bahçeli ve Prof. Dr. Erol Keskin ile Senato üyeleri katıldı.

Dünyanın en ünlü ortopedistlerinden Mariani'ye fahri doktora payesi verilmesiyle ilgili senato kararını okuyan Rektör Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, "Türkiye ile İtalya arasında bilimsel işbirliğinin geliştirilmesine yönelik çalışmaları, Türk bilim adamlarının yetişmesine katkıları, Ortopedi ve Travmotoloji ile Spor Hekimliği alanlarında yaptığı üstün çalışmalar, Astroskopik cerrahi yöntemlerinin gelişimine katkıları ve Spor Travmotolojisi alanında uluslararası meslek kuruluşlarının örgütlenmesine sağladığı destekler nedeniyle Mariani'ye fahri doktora payesi verilmeye karar verildi" dedi.

Senato Kararı'nın okunmasının ardından Rektör Baydar, Mariani'ye Fahri Doktora Payesi'ni takdim ederek, binişini giydirdi. Süleyman Demirel Üniversitesi'ne teşekkür eden Prof. Dr. Mariani, öğrencilere başarının yolunun çalışmaktan geçtiği nasihatlerinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2008 Cumartesi 17:20:26
Güncelleme :29 Kasım 2008 Cumartesi 17:23:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?