30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

ITSO harekete geçti

ITSO HAREKETE GEÇTİ

AKP Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in hidroelektrik santrallerin özelleştirme ihalesine katılarak Isparta’nın kendi elektriğini üretmesi yönündeki çağrısına ilk duyarlı yaklaşım Ticaret ve Sanayi Odası’ndan geldi. Milletvekili Bilgiç’in göreve davet ettiği ilgili kurumlardan biri olan ITSO, özelleştirme ihalesine katılacak ‘Isparta Grubu’nu oluşturmak için harekete geçti.

ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nca ihaleye çıkartılacak 52 akarsu santralinin en az birinin işletim hakkını kazanmak için hazırlık yaptıklarını açıkladı. Söz konusu özelleştirme ihalesi için en geç 19 Şubat 2010 tarihine kadar tekliflerin verilmesi gerektiğini hatırlatan Kaçıkoç, “Çalışmalarımıza başladık. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu özelleştirme ihalesine teklif sunacak bir yapıyı oluşturma gayretindeyiz. ITSO öncülüğünde oluşturacağımız Ispartalı işadamları grubu 19 Şubat tarihinden önce teklifini Özelleştirme İdaresi’ne sunacaktır. Bu ihaleyi kazanıp, kazanmayacağımızı ise zaman gösterecektir. Kazansak da kaybetsek de ITSO üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmiş olacaktır” diye konuştu.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Elektrik Üretim AŞ'ye ait 19 gruba ayrılan 52 akarsu santralinin işletme hakkı verilmesi yöntemiyle özelleştirilecek. Söz konusu santraller için teminat tutarı 150 bin dolar ile 3 milyon dolar arasında değişiyor.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2010 Pazartesi 17:37:00
Güncelleme :11 Ocak 2010 Pazartesi 17:39:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?