3
Mayıs
2024
Cuma
ISPARTA

İzcilerin kamp merkezi Isparta oluyor

Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman’ın da yönetim kurulu üyesi olduğu İzcilik Federasyonu, aylık mutat toplantılarının ikincisini Isparta’da düzenledi. Toplantıda, Gölcük Gölü etrafında belediyeye ait arsada, belediye tarafından bir tesisin yapılması ve izcilik kamplarının burada gerçekleşmesi planlandı.

Yönetim Kurulu toplantısında, gündemde bulunan faaliyetlerin değerlendirilmesi, bütçe gibi konular ele alındı. Isparta’ya 5 km’lik mesafedeki krater gölü Gölcük etrafında Isparta Belediyesi’ne ait arsada, belediye tarafından bir tesisin yapılması ve izcilik kamplarının burada gerçekleştirilmesi planlandı. 2 gün sürecek olan Yönetim Kurulu Toplantısı’nda Davraz Kayak Merkezi ve Sütçüler İlçesi’ndeki tarihi yerler gezilerek, izcilik kamplarının yapılmasına uygun yerler değerlendirilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Hasan Balaman, "Gölcük ve Davraz Kayak Merkezi önemli bir bölgedir. Kamp merkezi haline dönüştürmek istiyoruz. Önce Gölcük’e sonra Davraz Dağı’na da gidilerek gerekli incelemelerde bulunacağız" dedi.

Federasyon Başkanı Hasan Subaşı ise, "Isparta’da başta Gölcük Gölü olmak üzere birçok uluslararası kamp merkezini değerlendiriyoruz. Isparta hakikaten izcilik kamp merkezi bakımında önemli ildir. İşte bu 2 günlük toplantılarda bunlar değerlendirilecek" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2005 Pazar 16:26:28
Güncelleme :8 Mayıs 2005 Pazar 16:55:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?