5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Jackson'ı ipek halıya dokudu

Dünyaca ünlü pop sanatçısı Michael Jackson'ın portresini ipek halıya dokuyan halı portre sanatçısı Ahmet Aksakal, ipek halıyı sağlığında sanatçıya verememiş olmanın üzüntüsünü yaşıyor. Aksakal, 17 yıl önce dokuduğu halının Michael Jackson adına oluşturulacak özel koleksiyonda yer almasını istiyor.

Halı Sanatçısı Ahmet Aksakal, 4 Ekim 1992 yılında İstanbul'a gelen ünlü sanatçıya sürpriz yapmak amacıyla 1 yıl önceden hazırlıklara başladığını belirtti.

Aksakal, "Ünlü sanatçının İstanbul'a bir konser için geleceğini öğrendim. 1 yıl önceden bu duyurulmuştu. Ben de sanatçının halısını dokudum. İstanbul'a geldiği gün oradaydım. Otelinde 3 gün bekledim ama görüşemedim. Kendisine ulaşamadım. 17 yıldır bu halı burada bekliyor. Kendisine ulaşamadığım için veremedim. İsterdim ki, dünyada eşi ve benzeri olmayan bu ipek halıyı sanatçı da görseydi, evinin duvarını süsleseydi. Ama olmadı, bu nedenle çok üzüntülüyüm" dedi.

Dünyada Mıchael Jackson'ın hayranı olan milyonlarca insan bulunduğunu hatırlatan Aksakal, halının ünlü sanatçı adına yapılacak müzayedelerde ya da koleksiyonlarda değerlendirilmesini talep etti. 1992 yılında dokuduğu Micheal Jackson halısının 126x97 ebadında olduğunu dile getiren Aksakal, kıyı motiflerinde 'Ağlama yar, kara yazma bağlama yar' türküsünün notalarının bulunduğunu ve çalışmada 36 renk kullanıldığını sözlerine ekledi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 17:02:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?