5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Kaçak su denetimleri sürüyor

Isparta Belediyesi ISOT İşletme Müdürlüğü ekipleri, kaçak su kullanımına karşı denetimlerini sürdürüyor. 

Isparta'da, geçmiş dönemdeki 5 yıllık kontrollerde sadece 151 kaçak suya müdahale yapılırken, 2005 yılında 196 kaçak suya müdahale edildi. 2006 yılının ilk yarısında ise 94 kaçak su tespiti yapıldı. Yetkililer, haksız kullanılan suların takibini aralıksız olarak sürdüreceklerini vurguladı. Kaçak su kullandıkları tespit edilen çoğu abonenin, "Benim haberim yok tesisatçı yapmıştır. 

Ben hiç kullanmıyordum" gibi mazeretlerin arkasına sığındıklarını belirten yetkililer, ancak bu mazeretlerin cezai işleme yeterli gelmediğini hatırlattı. En sık rastlanan kaçak su işlemlerine inşaatlarda rastlanıldığını kaydeden yetkililer, fiyatını bahane ederek mesken suyunu inşaatlarda kullanmanın da yasal olmadığını bu tür uygulamalara da cezai müeyyide uygulandığını dile getirerek halkı uyardı. 

Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, halkın tüm haklarını savunacaklarının altını çizdi. Balaman, "Isparta halkının hakkını sonuna kadar savunacağız. Haksız olarak kullanımda bulunan arkadaşlarımıza ağır cezalar verilecek. 

Halkımızın da su ve buna benzer konularda haksız kullanımda bulunan kişileri ilgili birimlere şikyet etmesini istiyorum. Halkımızın bu konuda daha duyarlı davranmasını istiyorum. Bu memlekette yaşayan herkesin hakkını bir kuruş da olsa haksız yere kullanılmasına göz yummayacağımızı ve sonuna kadar kaçak suyla mücadele edeceğimizi bu tür davranışlarda bulunanların bilmesini istiyorum" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2006 Cumartesi 18:27:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?