5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Kaçak yapılar yıkılmaktan kurtuldu

Isparta Valiliği, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatıyla Eğridir gölü kenarında izinsiz yeni yapı yapmamak şartı ile yıkımları askıya aldı.

Vali Ali Haydar Öner Başkanlığında, Valilik Toplantı Salonu'nda Yerel Sulak Alan Komisyon Toplantısı ve Eğirdir Gölü Yönetim Planı sunumu yapıldı.

Toplantıdan göl kenarındaki 178 kaçak yapının yıkılmasının askıya alınması kararı çıktı. Toplantıya, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, daire müdürleri, muhtarlar ve göl korucuları katıldı.

Eğirdir Gölü'nün korunması zorunluluğunu artık herkesin idrak ettiğini belirten Vali Ali Haydar Öner, "Günümüzde görünen hizmetler ve görünmeyen hizmetler
bulunmaktadır. Halkın sağduyusu zaman içerisinde yeraltında görülmeyen hizmetleri ortaya çıkarmaktadır. O bakımdan kanalizasyonla atık su hizmetleri belki baştan dikkat çekmez ama yanlış yapıldığında milleti ve çevreyi rahatsız eder, buda yeni yöneticilerin oluşmasına neden olur" dedi.

Eğirdir Gölünü korurken yanlışta, doğruda yapıyoruz diyen Vali Öner şunları söyledi: "Doğru yaptığımız bir şey gölü korumamız zorunluluğunun farkına varmamızdır ama gölü koruyacağız derken vatandaş, evlendirdiği çocuğuna ilave bir kat, oda yapamıyor. Satın aldığı ineğine ilave bir ahır veya bahçesine ihtiyaç duyduğu ilave bir mekan yapamıyor. Yaptığı takdirde biz yakasına yapışıyoruz. Ne olacak? Çözüm yolu bulmak gerek. Çözüm ise yerleşik alanların imar planının yapılması, bu alanların bir an önce planlanması ile çözüm yolunu aşmış olacağız. Bu konuda geçtiğimiz günlerde Çevre ve Orman Bakanımızla görüştük bize destek vaat etti. Yeni yerleşim alanlarının imar planları yapılıncaya kadar Sayın Bakanımızın sözlü talimatlarıyla yıkımları askıya aldık. Yeni yerleşim alanlarının planlarını süratli bir şekilde yapabilirsek, o zaman köylünün zorunlu ihtiyaçlarını çözme bakımından planlı bir çalışmaya gitmiş olacağız. Bu konuda nasıl olsa izin alındı diye hiçbir kimse yanlış bir yapıya müsaade etmesin. Eksik
anlamaya ve yanlışlığa düşmeyelim, izinsiz bir şekilde bir çivi çakılmasına bile müsaade etmeyelim. Onun dışında kuşaklama yaparak kanalizasyon atıklarını birkaç noktada birleştirmemiz vazgeçilmez bir zorunluluk. Bu konuda göl korucularımız üstün bir performansla çalışıyorlar. Bu konuda katkıda bulunan belediyelerimize ve İl Özel İdaremize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Şarkikaraağaç ilçesine gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'na Eğiridir Gölü'nde kıyı mağduriyetinin önlenmesi için çağrıda bulunulmuş, Eroğlu, Bayındırlık Bakanlığı ile sorunun çözümü için ortak yol arayışına gidecekleri sözünü vermişti

İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 16:54:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?