5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Kadınlar cinsel tacize uğruyor

Isparta Barosu'nda Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu'nun yeni başkanı önce Avukat Tülin Yalçınkaya, Türk tarihinde ve sosyal hayatının her alanında kadının daima ön planda olduğunu ancak hep dezavantajlı pozisyonda bulunduğunu belirtti.


Türkiye'de her 3 kadından 1'inin cinsel tacize uğradığını dile getirene Yalçınkaya," Yine kadınlarımız ruhsal, fiziksel ve ekonomik baskı altında kalmaktadırlar. Uğradıkları şiddet, kadınlarımızı intihar ve bunalıma sürüklemektedir. Hala töre ve namus adına cinayetler işlenmektedir. Hakim olan anlayış, kadını toplumun özgür ve eşit bireyi olarak kabul etmemektedir." dedi.


Bunun yanında, geleceğin güvencesi olan çocuklara yönelik şiddet ve cinsel istismarın son günlerde endişe verici boyutlara ulaştıının altını çizen Yalçınkaya şöyle konuştu:" Türkiye, Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi'ni 14.9.1990 tarihinde imzalamıştır. Bu sözleşme ülkemizde tanıtılmalı, çocuk hakları lehine kamuoyu oluşması sağlanmalıdır. Bu sağlandığı taktirde çocuklara yönelik şiddet ve tacizin büyük ölçüde ortadan kalkacağı kanaatindeyiz. Baromuzun Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu olarak, bu alandaki sorunların hükümetimiz ve sivil toplum kuruluşlarının özenli çalışmalarıyla giderilebileceği umudumuzu tekrarlayarak; 2009 yılının bütün Türk milletine huzur, barış, kardeşlik duygularının öncelikli olduğu, hukuk kurallarının uygulandığı bir yıl olması, ülkemize ve devletimize siyasal, sosyal, ekonomik ve uluslararası alanda başarılar getirmesini dileriz” dedi.(

İha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 16:34:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?