5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Kalifiyeli eleman dönemi

Isparta'da gerçekleştirilen Türkiye İş-Kur Isparta İl Müdürlüğü, İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı'nda konuşan Isparta Valisi Haydar Öner, artık 'ne iş olursa yaparım' döneminin sona erdiğini söyledi.

Türkiye İş-Kur Isparta İl Müdürlüğü tarafından periyodik olarak düzenlenen İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Eğridir Nafiz Yürekli Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Otelinde düzenlendi.

Vali Ali Haydar Öner, başkanlığında düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, İl Genel Meclisi Başkanı Kadir Dal,Vali Yardımcısı Atla Durmuş, Eğirdir Kaymakam Vekili Şener Çağlar, ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, ilgili daire müdürleri ve ilgili sivil toplum kuruluşu başkanları katıldı.

İstihdam açısından çok önemli olan İş Garantili Meslek Eğitimi Kursları Isparta İş-Kur İl Müdürlüğü bünyesinde Isparta'nın değişik ilçelerinde ve il merkezinde devam etmekte.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Ali Haydar Öner, "Aktif yaş oranı yüksek olan bir ülkeyiz. Bu gücü yerinde kullanabilirsek hak ettiğimiz yerlere refah düzeyine ulaşabiliriz. O nedenle sahip olduğumuz bu genç potansiyeli çok iyi kullanmalıyız. Bu potansiyel harekete geçirebilmek için İş Garantili Mesleki Eğitim Kursları'nı düzenlemekteyiz. Kurslarımız genelde gençlere yönelik olarak yapılmaktadır. Artık eskiden olduğu gibi 'ne iş olursa yaparım' dönemi bitmiştir. Şimdi kalifiyeli ve nitelikli eleman dönemi başlamıştır. O bakımından bu meslek kurslarının önemi gün geçtikçe artmaktadır. Bu şekilde sahip olduğumuz iş gücü atıl olmaktan kurtularak üretime katılmaktadır" dedi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise "Bu mesleki eğitim kurslarını çok önemsiyorum, buradan eğitim alarak başarılı bir şeklide kurslarını bitiren gençlerden belediye olarak bizlerde faydalanabiliriz. Bu konuda valiliğimizle her türlü işbirliğine yapmaya hazırız" diye konuştu.

Toplantı sonunda yine Eğirdir TUREM merkezi tarafından düzenlenen İş Garantili Aşçılık Kursu'nu başarıyla bitiren 22 kursiyere sertifikaları protokol tarafından verildi. 22 kursiyerin 18 tanesinin Antalya'daki 5 yıldızlı otellerde 4 Mayıs itibari ile iş başı yapacak olması protokolü sevindirdi.

Sertifika töreni sonrası konuşan Isparta valisi Ali Haydar Öner; "Sizlere güveniyoruz, dışarıdan gelen misafirlerimize, turistlere güler yüzlü bir şekilde davranarak ülkemizi ve Isparta'mızı en şekilde temsil edeceğinize inanıyorum hepinize başarılar diliyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 22:24:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?