30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Kalp röntgeninde mobil dönem

KALP RÖNTGENİNDE MOBİL DÖNEM

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne (SDÜ) bağlı hizmet veren Şevket Demirel Kalp Merkezi’nde taşınabilir renkli dopple ekokardiyografi cihazı hizmete girdi.

Isparta’da.51 yardımseverin Sağlık, Eğitim, Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği’ne makbuz karşılığı yaptığı bağışlar sonucu alınan renkli doppler ekokardiyografi (renkli kalp röntgeni) cihazı hizmete girdi. Şevket Demirel Kalp Merkezi’nden sorumlu Başhekim Yardımcısı Abdullah Doğan, “Renkli doppler ekokardiyografi cihazı başta kalp kapak hastalıkları tanısında, kalp hareketleri ve doğumsal kalp anemililerinin tespit edilmesinde işe yarıyor. Kalp doktorları için olmazsa olmaz bir cihaz. Taşınabilir özellikte olması bizim işimizi daha da kolaylaştıracak” dedi.

HAYIRSEVERLERDEN 120 TL BAĞIŞ

Doğan, eski cihazın arıza yapması üzerine vatandaşların mağdur olmaması için yeni bir cihaz almaya karar verildiğini belirterek, “Ancak yeni cihazın alınabilmesi için ihale yapmamız gerekiyor. İhale için en az 45 günlük bürokrasi işlemleri gerekiyor. Bu süreçte vatandaşlarımız mağdur olmasın diye cihaz alımında yardımcı olmaları için hayırsever vatandaşlara başvurduk. Sağolsunlar bizi geri çevirmediler ve 120 bin TL bağış yaptılar. Cuma günü hastanemize gelen cihazın kontrollerini yaptık ve çalışmalara başladık” diye konuştu.

DOKTORLARIN GÖZÜ KULAĞI

SDÜ Tıp Fakültesi Şevket Demirel Kalp Merkezi’nden sorumlu Başhekim Yardımcısı Abdullah Doğan, renkli doppler akokardiyografi cihazının kalp doktorları için çok önemli olduğunu ifade etti. Doğan, “Renkli Doppler Ekokardiyografi cihazı kalp doktorlarının gözü kulağı.Birçok hastalığın tespit edilmesinde kullanılıyor” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2010 Pazartesi 18:20:05
Güncelleme :7 Haziran 2010 Pazartesi 18:24:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?