5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Kalp ve Kanser Merkezi taşınıyor

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Şevket Demirel Kalp Merkezi ile Zehra Ulusoy Kanser Merkezi, yılbaşından itibaren SDÜ Tıp Fakültesi binasında hizmet vermeye başlayacak. 

Edinilen bilgiye göre, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfü Baydar'ın, taşınmayla ilgili kararı verdiği ve yılbaşından itibaren kararı uygulamaya koyacağı öğrenildi. Taşınma kararında Tıp Fakültesi, Kalp Merkezi ve Kanser Merkezi'nin aynı binada hizmet vermesinin daha iyi ve kaliteli hizmet vermesiyle, giderleri azaltma amacının etkili olduğu belirtildi. Rektör Prof. Dr. Baydar'ın, taşınma sonucunda Tıp Fakültesi, Kalp Merkezi ve Kanser Merkezi giderlerinin önemli oranda düşmesi sebebiyle ekonomik olarak rahatlama sağlayacağı düşüncesinde olduğu ifade edilirken, sağlık kurumlarının bir arada olmasının, hastalara da önemli bir kolaylık sağlayacağı fikrinde olduğu kaydedildi. 

Kalp ve Kanser Merkezi'nin taşınması sonucunda boşalacak binaların, Isparta Devlet Hastanesi tarafından kullanılacağı ve böylece hastanenin fiziki sorunlarının çözüleceği belirtildi. Isparta Devlet Hastanesi'ne başka bir bölgeye yeni bina yapımı, daha önce gündeme gelmiş, ancak yer ve maddi sorunlar sebebiyle konu askıya alınmıştı. Kalp ve Kanser Merkezi'nin taşınmasıyla boşalacak binalara, Isparta Devlet Hastanesi'nin bazı birimlerinin taşınacağı ve hizmetin daha rahat verileceği kaydedildi. Şevket Demirel Kalp Merkezi'nin SDÜ Tıp Fakültesi'nde öğretim üyelerinin bulunduğu bölüme taşınacağı, öğretim üyelerine ise Morfoloji bölümünde yer verileceği ifade edilirken, Kanser Merkezi'ne de Tıp Fakültesi binasında uygun bir yer verileceği belirtildi.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2006 Çarşamba 13:49:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?