5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Kayıp çadıra suç duyurusu

Fener Rum Patriği 1. Bartholomeos'un, 8 yıl önce 200 Hıristiyanla birlikte İncil'de adı geçen ve Hıristiyanlığın ilk resmi vaazının verildiği yer olan Isparta'nın Yalvaç ilçesindeki Pisidia Antiochia'da düzenlediği ayinde kilise işlevi gören kıl çadırdan haber çıkmadı. İl Genel Meclis Üyesi Selim Sözer, çadırın kaybolmasının sorumluları hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

8 yıl önce kilise işlevi görmesi için resmi ve sivil kuruluşların yardımıyla o dönemde 50 bin YTL'ye mal olan çadırın akıbeti Haziran ayı İl Genel Meclisi Toplantısı'nda verilen soru önergesiyle ortaya çıktı.

Meclis Üyesi Selim Sözer, Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne "Bir çok sivil ve resmi kuruluşun yardımı ile alınmış olan kıl çadır nerededir ve akıbeti nedir?" sorusunu yöneltti. Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, soruya "2000 yılında yapılmış olan söz konusu kıl çadır 2002 Mart ayında göreve başlayan Müze Müdür Vekili Ünal Demirer ve Belediye Zabıta görevlilerince yerinden sökülerek, Yalvaç Belediyesi'ne teslim edildi" diye cevap verdi. Bunun üzerine meclis üyeleri Yalvaç Belediyesi yetkililerine kendilerine teslim edildiği söylenen çadırın nerede olduğunu sordu.

Yalvaç Belediyesi yetkilerinin 'bilmiyoruz' cevabıyla çadırın kayıp olduğu ortaya çıktı.
İl Genel Meclisi Üyesi Selim Sözer, bir çok sivil ve resmi kuruluşun katkılarıyla kilise işlevi görmesi için alınan çadıra sahip çıkmayan sorumlular hakkında suç duyurusunda bulacağını açıkladı. Sözer, "Edindiğimiz son bilgiye göre kıl çadır eski kaymakamlık binasındaymış. Binanın yıkılmasından sonra çadırın oradan nereye götürüldüğüne dair bilgimiz yok. Sonuçta 50 bin YTL değerindeki kıl çadır kayıp. Sorumlar hakkında suç duyurusunda bulanacağım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2008 Perşembe 17:28:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?