5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Kayıp müteahhit olayında ilginç zanlı

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde, 2 aydır kayıp olan müteahhit ile ilgili yürütülen soruşturmada adı Şemdinli olaylarına da karışan 1'i uzman çavuş, 3 kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, otomobilini satmak için Eğirdir'e giden Salih Uçar'dan 1 Nisan'dan beri haber alamayan ailesi, Emniyet güçlerinden yardım istemişti. Salih Uçar'ın satmak istediği aracın, 1 Nisan tarihinde Aydın'ın Söke ilçesinde görülmesi üzerine Söke Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçen Isparta Emniyeti, otomobili kullanan C.A. ve beraberindeki bayan arkadaşı F.Y. gözaltına aldı.

Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla soruşturmayı genişleten polis ekipleri 2005 yılında Şemdinli'de bir kitapevine bomba atılması olaylarına da karışan Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda görevli uzman çavuş T.Ç.'yi de gözaltına alındı.

Gözaltına alınan uzman çavuş ve diğer 2 kişi, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilirken, kaybolan müteahhidin bulunması için de kentte geniş çapta arama başlatıldı.

.
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2008 Perşembe 12:11:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?