30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Kayıt dışı istihdamla mücadele

KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA MÜCADELE

Isparta Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele (KADİM) Projesi kapsamında yaptığı çalışmada Isparta’da 560 kişinin kayıt dışı çalıştırıldığı, 70 kişinin de emekli olduktan sonra destek primi ödemesi gerekirken ödemediğini tespit etti.

SGK İl Müdürü Salih İlhan, Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele’nin ara vermeden sürdürüldüğünü, tüm kamu kurumu ve kuruluşlarıyla ortak bir çalışma içerisinde hareket ettiklerini belirtti. İlhan, “Özellikle belediye, sağlık, tarım denetim ekipleri ve kolluk kuvvetleri tarafından kendi görev ve yetkileri içerisinde yaptıkları işyeri denetimlerinde, çalışanların TC numaraları bize bildiriliyor. Biz de hemen araştırma yaparak çalışanların sigortalı olup olmadığını araştırıyoruz. Sigortasız işçi çalıştırılan yer tespiti durumunda işverene, sigortasız çalıştırdığı her kişi için 1 asgari ücret tutarında idari para cezası uygulanıyor. Dönem bordrosunu veremeyen işyerlerinde 2 asgari ücret artı sigortasız gösterilen gün sayısı kadar prim ve gecikme zammı yanı sıra idari para cezası tahsil ediliyor” diye konuştu.

Özellikle bankaların her ay mükellefler hakkında SGK’ya bilgi akışı yaptığını ve bu bilgilerin hemen değerlendirildiğini belirten İlhan, geçen yıldan itibaren yürütülen çalışmalar sonucunda 560 kişinin kaçak çalıştırıldığının tespit edildiğini 70 kişinin de destek priminin ödemediğinin belirlendiğini kaydetti. SGK İl Müdürü İlhan, yıl boyunca kayıt dışı istihdamla mücadele (KADİM Projesi) programı gereğince tüm il ve ilçelerde tanıtım, bilgilendirme ve denetim faaliyetleri yaparak vatandaşlarla iç içe olmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2010 Pazartesi 10:11:01
Güncelleme :7 Haziran 2010 Pazartesi 11:45:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?