7
Mayıs
2024
Salı
ISPARTA

Kaymakamlığa yat yasağı uyarısı!

Isparta Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde iki yat kiralayarak Eğirdir Gölü'nde yat gezileri düzenlemeye başladı.


Çevre İl Müdürlüğü, Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği gereğince göle yatla açılmanın yasak olduğunu belirterek Eğirdir Kaymakamlığı'ndan yat turlarının kaldırılmasını istedi.Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği, İçme ve Kullanma Suyu Temin Edilen Kıtaiçi Yüzeysel Sularla İlgili Kirletme Yasaklarına ilişkin kararının açık olduğunu belirten Çevre İl Müdürü Tayfun Büyükküpçü,
turların kaldırılmasını istedi.

Büyükküpçü, yönetmeliğin 16. maddesi gereği içme suyu kaynağı olan sularda akaryakıtla çalışan kayık, motor ve benzeri araçların kullanılmasına izin verilemeyeceğini ancak yelkenli, kürekli veya akümülatör ile çalışan vasıtalara ve sallara izin verilebileceğini belirtti.


Eğirdir Kaymakamlığı'na yönetmeliği hatırlatan Büyükküpçü, yatların kaldırılması için gerekli işlemlerin başlatılması yönünde bilgi verdiklerini de aktardı. Büyükküpçü, Eğirdir Kaymakamlığına gönderdiği yazıda "Ancak göl yüzey alanının çok büyük olması nedeniyle yöre halkının; güvenlik, toplu taşıma, su ürünleri çıkarılması gibi gerekli ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla akaryakıtla çalışacak su araçlarının kullanılmasına su alma yapısına 300 metreden daha yakın olmamak şartıyla Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce izin verilebilir. Bu amaçla kullanılacak araçlarda oluşabilecek her türlü atık su ve sintine suyunun arıtıldıktan sonra bile içme ve kullanma suyu rezervuarına boşaltılması yasaktır" hatırlatmasında bulundu.


Büyükküpçü, yat turlarının bir an evvel kaldırılması için yazı gönderdiklerini ancak bir cevap alamadıklarını söyledi.
Belediyenin gölde düzenlediği yat gezisi 28 Temmuz'da başladı. 30 gün sürecek gezi programının günde iki kez gerçekleştirildiği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2007 Perşembe 14:47:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
merve IP: 88.227.176.xxx Tarih : 19.08.2007 15:15:44
bence tamamen yat gezilerinin durdurulması tepki alır tamamen kaldırmaktansa belirli saatler arasında ve kaymakamlığın belirledği kadar yat sayısı olması daha iyi olur çünkü bu yat gezileri sadece eğirdirde değil antalya istanbul gibi yerlerdede yapılyor kaymakamlık bu kadar zevki insanlara fazla görmesin.