5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Kaymakamlıktan kontör uyarısı!

Isparta'nın Sütçüler ilçesinde son zamanlarda artan cep telefonu kontör dolandırıcılığına karşı ilçe kaymakamlığı vatandaşları uyardı.

Sütçüler Kaymakamı Hasan Balcı, yazılı olarak yaptığı açıklamada, ilçede son zamanlarda artan cep telefonu kontörü dolandırıcılığı, yardım toplama ve taksitli satışlar konusunda vatandaşların dikkatli olmalarını istedi. Cep telefonu köntor dolandırıcılığının arttığını belirten Balcı, çeşitli dernekler adına yardım toplama ve taksitli satışlarda halkın mağdur olmamaları için dikkatli olunmasını, özellikle dernekler adına yardım toplayan kişilerin dernekler yasası ve ilgili yönetmelik hükümlerine uygun hareket edip, etmediklerinin araştırılması gerektiğini vurguladı.

Makbuzsuz yardım toplanmasına kesinlikle müsaade edilmemesini isteyen Balcı, "Vatandaşlarımızın, taksitli satışlarda kapıdan satışa ilişkin izin belgesi gerektiren durumlarda izin belgesinin bulunup bulunmadığının sorulması, aksi takdirde İlçe merkezinde İlçe Emniyet Amirliği'ne köylerde ise İlçe Jandarma Komutanlığı'na bilgi vermeleri gerekiyor" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 11:37:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?