2
Mayıs
2024
Perşembe
ISPARTA

Kazakistan Cumhuriyeti'nden Isparta çıkartması

Bir dizi inceleme ve ziyarette bulunmak üzere bugün Isparta’ya gelen Kazakistan’ın Sayram Valisi Ömürzah Ahmedoğlu, Kültür eski Bakanı Namık Kemal Zeybek ve beraberindeki heyet, Isparta’yı çok sevdiklerini söyledi.

İlk olarak Isparta Valisi İsa Parlak’ı makamında ziyaret eden heyet, burada halk oyunları ekiplerinin gösterileriyle karşılandı. Heyeti Valilik Toplantı Salonu’nda ağırlayan Vali Parlak, gezinin her iki ülke insanının tanışması ve kaynaşması için büyük önem arz ettiğini söyledi. Ülkelerin gelişmesi için işbirliğinin önemli olduğunu vurgulayan Vali Parlak, Isparta ile Kazakistan’ın bu işbirliğine güzel bir örnek olduğunu belirtti. Vali Parlak’ın ardından söz alan Sayram Valisi Ömürzah Ahmedoğlu ise, Türkiye’nin yol göstericileri olduğunu ifade ederek, "Türkiye bizim büyüğümüz, yol göstericimiz. Kendimizi sizin küçük kardeşiniz olarak görüyoruz. Bu gezideki amacımız Isparta’daki endüstriyel gelişmeyi yakından görmektir. Buradan alacağımız çok şey olduğuna inanıyoruz. Gül yetiştiren bir insanın kalbi yumuşaktır. Kalbi güzel bu insanların gösterdikleri ilgiden dolayı Isparta’yı özellikle tercih ettik" diye konuştu.
Ziyarette, Sayram Valisi Ömürzah Ahmedoğlu, Vali Parlak’a Kazakistan’ı temsil eden yağlı boya bir tablo, Vali Parlak ise Ahmedoğlu’na Isparta halısı hediye etti.

Isparta Belediyesi’ni de ziyaret eden ve Mehteran Takımı’nın gösterileriyle karşılanan heyet, Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Aydemir’le bir süre görüştü. "Güller diyarına şeref verdiniz" diyerek konuşmasına başlayan Belediye Başkan Yardımcısı Aydemir, Kazakistan heyetinin ziyaretiyle tarihi heyecanlarının depreştiğini söyledi. Kazakistan Cumhuriyeti’yle olan bağların güçlenmesi için her türlü fedakarlığı göstereceklerinin altını çizen Aydemir, "Bizlere Ahmet Yesevi’nin torunlarını misafir etme heyecanını yaşattığınız için müteşekkiriz" dedi.
Heyet daha sonra Gökçay Mesireliği’ni gezerek, yemek sonrası Süleyman Demirel Üniversitesi’ni ziyaret etti. Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılan karşılıklı görüşmelerin ardından ziyaretin birinci günü Isparta Oteli’nde verilen yemekle son buldu.
Isparta’da 2 gün incelemelerde bulunacak Kazakistan heyeti, çarşamba günü bazı fabrikalar ile Davraz Kayak Merkezi’ni ziyaret edecek.

ısparta
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2004 Salı 17:18:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?